eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Belehalhat a nevetésbe

A legtöbb édesanya azt szeretné, hogy gyereke élete tele legyen nevetéssel - ám Lucy Hoggan ha meghallja kisfia nevetését, összeszorul a gyomra. Kisfiánál ugyanis a nevetés epilepsziás rohamot jelent, amibe akár bele is halhat.

Az angol nő kisfia az epilepszia különleges fajtájától szenved, ami nevetőrohamokat okoz a gyereknél. A 38 éves egyedülálló anya elmondta: nagyon ijesztő, mert úgy hangzik, mintha nevetne a fiú, ám szeme tele van félelemmel és pánikkal.

Naponta legalább tízszer fordul elő az epilepsziás nevetőroham, amit egy jóindulatú agydaganat okoz a hároméves kisfiúnál. Kezdetben nem tudták diagnosztizálni a betegséget, amiről azt hitték, hogy viselkedési probléma.

Cadellra ugyanis a legváratlanabb pillanatokban tör rá a roham. Az egyik percben még teljesen nyugodt, a következőben már görcsbe rándul a rohamtól.

Az orvosok csak idén januárban diagnosztizálták a jóindulatú tumort a fiú agyának hipotalamusz részében, ami az ember érzelmeit és hormonjait szabályozza.

A doktorok figyelmeztették az anyát: egyszer majd el kell távolítani a jóindulatú daganatot, mert ha a netevőrohamok túl sokáig tartanak, a gyerek bele is halhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×