eur:
389.4
usd:
361.47
bux:
68407.2
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újra lecsapott a James Bond-átok

Lenyisszantotta egyik ujjának végét az új James Bond-film forgatásán a 007-es kémet alakító Daniel Craig. A Quantum of Solace forgatásán ez volt a negyedik baleset.

"Elővigyázatosságból" kórházba kellett szállítani Daniel Craiget, miután a brit színész lenyisszantott egy darabot az egyik ujjából a legújabb James Bond-film, a Quantum of Solace forgatásán - mondta a filmet gyártó Eon szóvivője.

Ez a második eset két héten belül, hogy a 007-est alakító színész megsérült a híres Pinewood stúdióban zajló forgatások során: nemrég az arcát vágta meg, a sebet nyolc öltéssel kellett összevarrni.

"Elég sok volt a vér, ezért úgy döntöttünk, hogy Danielt kórházba kell vinni, hogy sürgősségi ellátást kapjon" - mondta egy, a film gyártásán dogozó forrás. Ám hiába a sérülés, a forgatás nem állhatott sokáig: Daniel Craig délután már újra a kamera előtt állt.

Baljós árnyak

Különös átok ül a 22. James Bond-filmen: legutóbb a hétvégén tűz ütött ki a Pinewood stúdióban, és leégett a produkció egyik külső díszlete. A sors fintora, hogy a területet csupán egyetlen éve nyitották meg újra, mivel korábban az utolsó elkészült Bond-film, a Casino Royale díszlete vált a lángok martalékává.

Korábban két kaszkadőr is megsérült a forgatások során. Egyikük életveszélyes sérüléseket szerzett, amikor a filmben szereplő Aston Martinnal belehajtott az olaszországi Garda-tóba, míg ugyanennek a jelenetnek a felvételekor egy másik, görög férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett.

A 2002-ben készült Halj meg máskor! című epizódban az akkori Bond-lány, Halle Berry sérült meg könnyebben. 1997-ben, az A holnap markában című filmben pedig az akkori kém, Pierce Brosnan sérült meg, amikor egy lövedék szilánkja eltalálta.

Az átok már jóval korábban is lecsapott a produkció résztvevőire: 1967-ben, a Csak kétszer élsz című rész forgatása során egy kaszkadőr mindkét lábát elvesztette egy helikopteres jelenetben.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×