eur:
388.5
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Óriási kártérítést kapott, mert pornóújságokkal zaklatták

Több mint 30 millió forintnak megfelelő összeget ítélt meg az egyik angol munkaügyi bíróság annak a nőnek, akinek íróasztalára pornóújságokat raktak férfi kollégái.

Donna McAllister nem kifejezetten nőies foglakozást választott magának: vasúti irányító volt az angliai Exeterben. Munkahelyén csak férfiakkal dolgozott együtt, akik folyamatosan pornóújságokat, és róla készült képregényeket raktak íróasztalára, illetve azt a pletykát terjesztették, hogy leszbikus.

A 44 éves nő úgy döntött, hogy munkaügyi bírósághoz fordul, miután idegösszeroppanást kapott, valamint depressziós és migrénes lett. A bíróság 100 ezer fontot, vagyis több mint 30 millió forintot ítélt meg neki kompenzáció gyanánt.

A hölgy még 1999-ben kapta meg az állást, és egészen a menedzseri posztig vitte - valószínűleg ezt nehezményezték férfi kollégái. Ráadásul egy átszervezés után újra kellett jelentkeznie kellett az állásra, de hiába volt ő az egyetlen jelentkező, elutasították.

A nő többször panaszkodott főnökeinek a szexuális zaklatások miatt, és át is helyezték őt Plymouth-ba. Azonban egy év után felmondott, mert újra Exeterbe akarták küldeni.

A nő végleg ott akarja hagyni a vasutat, és vízvezeték-szerelőnek szeretné átképeztetni magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×