eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Arat a Harry Potter: 1800 milliárdos bevételt hoznak a filmek!

Minden idők legjövedelmezőbb filmjei lesznek a Harry Potter-sorozat darabjai. A hét film (melyből egyelőre csak hatot forgattak le), a szakemberek várakozásai szerint összesen mintegy 10 milliárd dollár (1800 milliárd forint) bevételt hoz majd, ami több, mint a 22 James Bond-film és a hat Star Wars mozi összes bevétele együtt!

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy hatalmas siker (és ebből következően hatalmas üzlet) a Harry Potter-sorozat. Most azonban konkrét számok is kiderültek, melyekből egyértelművé vált, hogy ez minden idők legnagyobb bevételt hozó sorozata.

A varázslótanonc történeteit vászonra vivő filmek és a hozzájuk kapcsolódó egyéb eladások (fizetős televíziós csatornák, DVD-k, stb.) összesen mintegy 10 milliárd dollár (1800 milliárd forint) bevételt hoznak majd, ha a hetedik részt is leforgatják.

Csak az összehasonlítás végett: a szuperkém James Bond kalandjait megörökítő 22 film eddig összesen 4,36 milliárd dollár (771 milliárd forint), míg a Star Wars-sorozat 4,16 milliárd dollár (736 milliárd forint) bevételt hozott, azaz a Harry Potter-filmek sikeresebbek, mint a másik két sorozat együttesen.

A Harry Potter könyvsorozat utolsó része idén nyáron jelent meg és Nagy-Britanniában, valamint az Egyesült Államokban is rekordot döntött. A kötetből másodpercenként több mint száz darab fogyott el a megjelenés első napján a két országban.

A kötet ezzel minden korábbi rekordot megdöntött, az előző könyv sikereit is felülmúlta: egymillióval több példányt adtak el belőle, mint amennyit az előző részből adtak el egy nap alatt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×