eur:
386.66
usd:
355.6
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Váratlan fordulat az eltűnt kislány ügyében: kicsit fellélegezhetnek a szülők

Némileg váratlanul a portugál rendőrökkel szemben a McCann-szülők javára döntött a bizonyítékokat vizsgáló helyi bíró, így a május elején Portugáliában eltűnt brit kislány édesanyjának nem kell visszautaznia az ibériai országba kihallgatásra.

Nem adott helyt a portugál rendőrség kérésének a Madeleine McCann eltűnésének ügyének bizonyítékait vizsgáló bíró, így a 4 éves brit kislány édesanyjának nem kell megjelennie a helyi rendőrség előtt újabb kihallgatásra.

Pedro Frias bíró döntése nyomán a helyi rendőrök a közeljövőben valószínűleg nem lépnek ismét kapcsolatba az édesanyával, akit valószínűleg a brit rendőrség hallgat majd ki - írja a Correio de Manha című portugál napilap.

Bár a portugál sajtó nagy része azt írta, hogy az újabb kihallgatások már kedden megkezdődhetnek az ügyben, az egyik legnagyobb helyi lap, a Diario de Noticias újságírója úgy tudja, a hónap végéig aligha hallgatják meg a szülőket.

A kihallgatások előtt a portugál rendőrség levelet küld a brit kollégáknak, melyben felsorolják mindazokat a kérdéseket, melyeket ők feltennének a szülőknek, illetve megjelölik a bizonyítékaikat - írja a Correia de Manha. Ha ez valóban így van, akkor Kate és Gerry McCann most először kap konkrét támpontot azzal kapcsán, hogy a rendőrség mivel vádolja őket.Közben egyre-másra újabb feltételezések látnak napvilágot a sajtóban Madeleine eltűnésével kapcsolatban.

1. A portugál rendőrség a brit partnerszervezet segítségét kérte, hogy betekinthessen Gerry és Kate McCann pszichológiai és mentális kórtörténetébe. Ezekbe a bizalmas adatokba azért szeretnének betekinteni, mert Kate McCann naplójában hisztérikusnak írta le kislányát. A nyomozók állítólag a depresszió esetleges jelei után kutatnak. A rendőrök arra is kíváncsiak, hogy nincs-e valami olyan nyom a szülők kórtörténetében, mely arra utalhat, hogy Maddie allergiás lehetett a nyugtatókra.

2. A házaspárt május 3-a, Madeleine eltűnése óta műholdas mobilkövető rendszerrel figyelik. Brit források is megerősítették, hogy a McCann-család telefonjait és e-mailjeit megfigyelik, de részletekbe nem bocsátkoztak.

3. Létezhet kapcsolat a korábban szintén gyanúsított Robert Murat és a szülők között. A 33 éves férfi állítólag Leicesterben, egy munkáspárti rendezvényen találkoztak, nem sokkal a család nyaralása előtt. Azt sem tartják kizártnak, hogy Robert Murat nem sokkal azelőtt, hogy a McCann-család Portugáliába indult volna, meglátogatta a nővérét Exeterben, amely történetesen McCannék egyik barátja, Russell O'Brien szülővárosa.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új lakhatási modell kiépítésén dolgozik a főváros

Új lakhatási modell kiépítésén dolgozik a főváros

Budapest Főváros Önkormányzata május 15-16. között konferenciát szervezett lakhatási témában Otthon Budapesten / lakás és lakhatás címmel, a Biodómban. A rendezvényen bemutatkoztak a Főváros lakhatással kapcsolatos projektjei: a Budapesti Lakásügynökség, a Budapesti Klímaügynökség, valamint az AHA – Affordable Housing for All, emellett a lakhatás aktuális kihívásait járták körbe a résztvevők Budapestre fókuszáltan, kerekasztal-beszélgetések formájában. Szó volt többek között az ingatlanpiac és a lakáspolitika dinamikájáról, a lakhatási problémák társadalmi következményeiről, valamint fenntarthatósági és épületenergetikai kérdésekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×