eur:
388.68
usd:
361.64
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Sorban állt az ebédért az amerikai elnök

Lehet, hogy George Bush a világ legnagyobb hatalommal bíró embere, de ezúttal neki is ki kellett várnia a sorát, hogy hozzájuthasson az ebédhez.

Az amerikai elnök többek között feleségével, Condoleezza Rice külügyminiszterrel, valamint John Howard ausztrál miniszterelnökkel várakozott, amikor az ötödik kontinensre látogatott. George Bush Sydney haditengerészeti kikötőjét látogatta meg, itt ebédelt együtt ausztrál katonákkal.

A két vezetőnek később kellemetlenebb kötelezettsége is akadt, de a sajtótájékoztatón szokás szerint megvédték országaik iraki szerepvállalását.

John Howard egyébként nincs könnyű helyzetben, Ausztráliában novemberben ugyanis választások lesznek, a miniszterelnök népszerűsége - az iraki helyzet miatt is - folyamatosan csökken; a Munkáspárt pedig a közvélemény-kutatások szerint nagyfölénnyel vezet John Howard konzervatívjai előtt.

Erősen kérdéses az is, hogy ebben a helyzetben segít-e a 11 kormányzó miniszterelnökön az Ausztráliában ugyancsak népszerűtlen George Bush látogatása.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×