eur:
389.09
usd:
363.08
bux:
67981.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kutya 12 millió dollárt kapott - az unokák nem örököltek egy fillért sem

Nem kell lemondania a fényűző életről a gazdája halála után sem Trouble-nak: a kutya 12 millió dollárt örökölt, halála után pedig a gazdival együtt nyugszik majd a mauzóleumban.

A luxus hotellánc és ingatlanmilliárdos Leona Helmsley végrendeletét kedden hozták nyilvánosságra. Mivel közismerten imádta fehér máltai kutyáját, nem volt meglepő, hogy Trouble 12 milliót kapott a vagyonból.

Milliókat örökölt Helmsley bátyja, Alvin Rosenthal is, akit egyúttal Trouble gondozójának is kijelölt. Kapott öt-öt milliót négy unokájából kettő is; az asszony néhai fiának gyermekei azonban csak azzal a feltétellel jutnak a pénzhez, ha minden naptári évben legalább egyszer felkeresik édesapjuk sírját.

Jay Panzier másik két gyermeke azonban egy fillért sem örökölt a nagymamától. "Õk tudják a döntésem okát" - áll a végrendeletben, amely utasítást tartalmaz arra vonatkozóan is, mi legyen Trouble sorsa: a kutyát az asszony mellé kell majd temetni a Helmsley mauzóleumba.

A mauzóleum falát az asszony végakarata szerint évente legalább egyszer le kell mosni, vagy gőzborotvával letakarítani. Erre a célra az asszony hárommillió dollárt hagyott.

A Helmsley rezidenciát és a berendezést el kell adni - ez újabb milliókat jelent - a pénzt pedig a férjével közösen alapított jótékonysági alapítvány kapja.

Leona Helmsley augusztus 20-án hunyt el connecticuti otthonában. Halálát szívelégtelenség okozta; 87 éves volt.

Az 1980-as években lett híres zsugoriságáról, adócsalás miatt el is ítélték. "Csak a kisemberek fizetnek adót" - mondta állítólag az egyik alkalmazottjának.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×