eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Beckham és Rooney az al-Kaida következő célpontja

David Beckham, Wayne Rooney és Thierry Henry meggyilkolására szólítja fel Oszama bin Laden követőit az a videó felvétel, amelyet az internetre tettek fel.

A felvétel egy olyan internetes oldalra került fel, amely rendszeresen élteti a nyugatiak elleni terrortámadások elkövetőit, és újabb merényletekre buzdít. A videó felkerült egy rövid időre a YouTube oldalára is.

A szélsőségesek azért választották célpontul a három világhírű focistát, mert azok a muszlim fiatalokra is nagy hatással vannak. Az al-Kaida szerint azonban ez ördögi hatás, amely bűnbe viszi az igazhitűeket.

A felvételen a három sportoló képe mellett bemutatnak térképeket is, amelyek temetők és holtestek helyét jelölik. Látható egy olyan fénykép is, amelyen csak egy holttest lába szerepel, rajta a cetli a felirattal: Halál. A képernyőn pedig a felirat: "Minden léleknek meg kell ismernie a halált".

A felvétel alatt szinte végig Omar Bakri Mohammed prédikációja hallható; a fiatal egyházi vezetőt kitiltották Nagy-Britanniából, mert dicsőítette a londoni merényleteket.

A felvételen az egyházi vezető megismétli, hogy akik szeretik a sportot és a zenét, azok ugyanolyan bűnösek, mint a hitetlenek, akiket imádnak. A zenészek közül P Diddy és Justin Thimberlake tűnik fel a felvételen, majd a végén a felszólító üzenet: "Ébredjetek, fiatalok!"

"A felvétel üzenete egyértelmű: a híres sportolók a terroristák potenciális célpontjai lettek" - figyelmeztetett Neil Doyle brit terrorista szakértő.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×