eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Gondozójára támadt rosszkedvében a panda

Száznál több öltéssel varrták össze annak az állatkerti gondozónak a karját és a lábát, akit megtámadott egy fiatal óriáspanda. Az állat nagyon rossz hangulatban volt, valószínűleg ez magyarázza a támadást.

Lan Cajt egy hónapja szállították át a lancsui állatkertbe, de a pandának egyáltalán nem tetszett a számára szokatlanul száraz éghajlat; rossz volt a hangulata, és már napok óta nem volt hajlandó enni.

Valószínűleg ezzel magyarázható, hogy etetés közben elkapta a gondozója karját, és harapdálni kezdte, majd a férfi lábát is összemarta. A gondozó sebeit több mint száz öltéssel varrták össze.

Nem ez az volt azonban az első eset, amikor az amúgy kezelhető és tanulékony pandák emberre támadnak.

Tavaly októberben egy amerikai turistát haraptak meg, miközben meg akarta etetni őket egy természetvédelmi területen. Egy hónappal korábban pedig részeg kínai turisták akartak átugrani az állatkert kerítésén, hogy megöleljenek egy óriáspandát. Amikor az rájuk támadt, megharapták az állatot.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×