eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Összeesküvés-elmélet: újra tombol a da Vinci-láz

Ismét fellángolt a Leonardo da Vinci műveit körülvevő láz, miután egy interneten feltűnt írásban egy amatőr tudós azt állítja: a művész Az utolsó vacsora című képén egy gyermeket tartó asszony elrejtett alakja is felsejlik. Márpedig valami hasonlót írt világsikert hozó regényében Dan Brown is.

Hatalmas vihart kavart az interneten egy közelmúltban publikált írás, melynek szerzője azt állítja: Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című képén egy gyermeket tartó nő elmosódott képe látható.

Az alak állítólag akkor lesz látható, ha a XV. századi falfestményre rávetítik a tükörképét és részben mindkettőt átlátszóvá teszik.

Egy olasz amatőr tudós, Slavisa Pesci szerint az így kapott képen egy alak látható, aki valószínűleg egy kisgyermeket tart a kezében.

A cinikusabb megfigyelők ugyanakkor azt állítják, hogy az alak túlságosan elmosódott és homályos ahhoz, hogy ilyen következtetéseket lehessen levonni belőle.

Bár az írást közreadó Slavisa Pesci nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a gyermek kilétéről, természetesen azonnal megindultak a találgatások és az utalások Dan Brown A da Vinci-kód című regényére, melynek alapvetése az, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát.

A hír olyannyira gyorsan terjedt, hogy a több millió kattintás miatt órákon belül lefagytak a legfontosabb hasonló témákkal foglalkozó weboldalak.

Slavisa Pesci azt is állítja, hogy az összevetített képen egy pohár látható Jézus Krisztus előtt és az asztalnál ülő alakok közül kettőből lovagok lesznek.

"Véletlenül jöttem rá ezekre, bizonyos részletek arra utalnak, hogy nem véletlen egybeesésről, hanem tudatos számításról van szó" - mondta az amatőr tudós.

Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című alkotása egyike a világ leghíresebb és legértékesebb műveinek, a belőle kiinduló összeesküvés-elméletet feldolgozó Dan Brown-regény pedig az utóbbi évek legnagyobb könyvsikere volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×