eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Összeomlott egy épület, ketten meghaltak

Összeomlott egy volt üzemépület szombaton a Prágától húsz kilométerre északnyugatra fekvő Kladnóban, legkevesebb két ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek, a romok több embert maguk alá temettek.

Egy könnyebb sérüléseket szenvedett férfinek sikerül magától kiszabadulnia a romok alól - mondta el Jana Steinerová rendőrségi szóvivő.

Előzőleg a közép-csehországi mentőszolgálat diszpécserszolgálata úgy tájékoztatott, hogy hárman haltak meg és ketten sérültek meg súlyosan a balesetben.

Az épületben, ahol egykor vasüzem működött, többen tartózkodtak a szerencsétlenség idején. Több embernek nyoma veszett, amikor leomlott a használaton kívüli vasbeton csarnok tetőzete. A mentők kutyák segítségével kutatnak további áldozatok után.

A szerencsétlenül járt emberek ócskavasat gyűjtöttek. A rendőrség pénteken már kivezetett a volt üzem területéről ócskavasat gyűjtőket, akik a feltételezések szerint szombaton visszatértek az elhagyott épületbe.

A mentési munkálatokat több tucat helyi lakos figyeli, közöttük számos roma van, feltehetően az áldozatok barátai és rokonai. A szemtanúk megerősítették, hogy a helyiek gyakran járnak ócskavasat gyűjteni Poldi Kladnóba, az egykor virágzó fémüzembe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×