eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Kilenc évet késett a bírság

1998. decemberi keltezéssel kapott gyorshajtási bírságot egy brit férfi egy olyan autóra, amelyet sosem vezetett.

A levél szerint Derrick Thomast azért bírságolták meg, mert Mercedesével csaknem százzal hajtott egy olyan zónában, ahol az óránkénti 65 kilométeres sebesség a megengedett.

A 71 éves ipswichi férfi azt hitte, az egész csak egy vicc, hiszen 1989 óta ugyanazt a BMW-t vezeti.

Az Essex megyei rendőrségnél már közölték, hogy természetesen nem várják el, hogy az idős férfi befizesse a büntetést, a postánál pedig kijelentették: nem ők a felelősek a késlekedésért.

Magyarországon sem ritka, hogy egyes parkolási társaságok évekkel azután küldik ki a sofőröknek, hogy rossz helyen parkoltak (vagy esetleg nem is ők parkoltak ott).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×