eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

"A férjem igyekezett lelőni, de gyors volt, mint egy szarvas"

Az embereket is megtámadó, vérengző borzokat szabadítottak a városra a brit katonák - legalábbis ezt gondolják a bászraiak. A britek tagadnak.

Az iraki Bászrában az a hír terjed, hogy a britek pánikot akarnak kelteni, ezért engedték el a városban az emberevő, medveszerű szörnyeket.

A helyiek sok ilyen állatot megöltek már, a szakértők szerint azonban szó sincs fenevadakról: a lények méhészborzok.

"Kategorikusan kijelentjük, hogy nem engedtünk szabadon a környéken emberevő borzokat" - közölte a brit haderő szóvivője, Mike Shearer.

A bászrai állatkórház vezetője sok ilyen elpusztult állatot látott az utóbbi időben, amelyek szerinte 1986 körül terjedtek el a környéken. Arab nevük Al-Girta.

"Az állítás, miszerint ezeket az állatokat a brit hadsereg hozta ide, hibás és tudománytalan" - jelentette ki Mustak Abdul-Mahdi.

A helyi állatorvosi egyetem docense, Gazi Jakub Azzam úgy véli: a borzok a várostól északra fekvő mocsárvidéken kialakult árvíz miatt vándoroltak le Bászrába.

Hiába az ésszerű magyarázatok, a helyieket nem sikerült meggyőzni.

Egy bászrai nő, Szuad Hasszán azt állítja, hogy az egyik borz álmában megtámadta.

"A férjem igyekezett lelőni, de gyors volt, mint egy szarvas. Kutyaméretű volt, a feje pedig olyan, mint egy majomé."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×