eur:
389.7
usd:
361.76
bux:
68447.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Földön is létezhet a "furcsa élet"

Tudósok egy csoportja arra figyelmezteti az Amerikai Űrkutatási Hivatalt, hogy ne csak olyan bolygókon kutasson az élet után, amelyeken víz nyomait találja, lehetséges ugyanis, hogy "élőlények" más közegekbek is kialakulhattak.

A kutatók úgy vélik, hogy máshol az úgynevezett "furcsa élet" is kialakulhatott: olyan organizmusok, amelyeket nem DNS, vagy nem a Földön is megtalálható molekulák építenek fel.

Azt már tudják a kutatók, hogy léteznek olyan organizmusok (extremophile), amelyek olyan körülmények között és közegekben is képesek megélni, amelyekről korábban azt gondolták, lehetetlen.

Nyitott szemmel az univerzumban

A tudósok szerint a Szaturnusz egyik holdja, a Titán potenciális forrása lehet az ilyen "furcsa életnek", ezért azt javasolják, hogy a NASA gondolja újra, mely bolygókat vizsgálja meg tüzetesebben a jövőben.

A NASA Mars-expedíciójáért felelős Michael Meyer szerint a tudósok javaslata megfontolandó.

A szakértők csoportja nem csak az űrben, de a magán a Földön is szorgalmazza, hogy kutassanak a "furcsa élet" nyomai után, mert lehetséges, hogy az óceánok fenekén rábukkannak arra.

"Rengeteg dolog van a Földön, amit nem értünk" - mondta John Baross, a biokémikusokból, csillagászokból, genetikusokból és egyéb szakemberekből álló tudóscsoport vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×