eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hazudunk a biztosítónak

Minden tizedik ember hazudik az ügynöknek a kötelező biztosítás megkötésekor, hogy alacsonyabb összeget kelljen fizetnie az autója után - derült ki egy felmérésből Nagy-Britanniában.

A legtöbben a korukat, a lakcíműket és azt illetően hazudnak a biztosítónak, hogy éjszakánként hol parkolnak az autójukkal - derült ki a felmérést megrendelő uSwitch.com összesítéséből.

A megkérdezettek 3 százaléka azt sem vallotta be a biztosítás megkötésekor, hogy gyorshajtás, illetve ittas vezetés miatt már megbüntették.

A biztosító vezetőjét nem lepte meg a felmérés eredménye. "Sokan visszatartanak, vagy tudatosan hamisan adnak meg adatokat, hogy csökkentsék a biztosítási összeget" - figyelmeztetett Aron Thompson.

Ugyanakkor azt is elismerte, hogy sokan egyszerűen tévednek az adatlap kitöltésekor, mert a biztosítók által használt bizonyos fogalmakat egyszerűen nem értik.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×