eur:
388.65
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mel Gibsont és saját parfümöt akar a pap

Saját parfüm piacra dobására készül az egyik legismertebb lengyel pap. A kommunista- és zsidóellenes kijelentéseiről elhíresült Henryk Jankowski atya azt is szeretné, ha filmet forgatnának az életéről, és már kinézte a rendezőt is - Mel Gibsont.

Jankowski atya nevét eddig csupán egy bor viselte; az italt Monsignore márkanévvel árusítják. A pap azonban nagyobb szabású terveket dédelget: saját parfümöt, pólókat, öngyújtókat és egyéb apró emléktárgyakat tervez piacra dobni, és kávézó-hálózatot nyit a lengyel nagyvárosokban.

Jankowski atya aktívan részt vett a Szolidaritás szakszervezet vezette sztrájkokban, amelyek a kommunizmus bukásához vezette Lengyelországban. Később azonban eltiltották a misézésről antiszemita kirohanásai és a luxuscikkek iránti túlzott érdeklődése miatt.

Az üzlet beindítását a Henryk Jankowsi atya Intézet finanszírozza majd, amely támogatja a pap jótékonysági és szociális akcióit is. A bevételből pedig filmet forgatnak a pap életéről.

Jankowski atya a Dziennik című lapnak elárulta azt is, hogy azt szeretné, ha a filmet Mel Gibson rendezné. Gibson "nagy ember és becsületes katolikus, a Passió pedig mestermű. Még soha nem találkoztunk személyesen, de hamarosan erre is sor kerül" - mondta a 70 éves pap, aki saját bevallása szerint szeptemberben tárgyal majd a kérdésről a hollywoodi sztárral.

Nagy egymásra találás lenne, hiszen Gibson sem kevésbé ellentmondásos személyiség, mint Jankowski atya. A bigott katolikus filmsztárt is élesen bírálták több antiszemita kirohanása miatt, amelyekért később bocsánatot kért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×