eur:
390.54
usd:
364.32
bux:
68346.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gyerekek játszottak éveken át a világháborús lövedékkel

Csaknem száz éven át őrzött otthonában egy nagyjából 17 centiméter átmérőjű tüzérségi lövedéket egy brit család. Arról, hogy az első világháborús szuvenír akár fel is robbanhat, fogalmuk sem volt.

A 68 éves Thelma Bonnett elmondta: a lövedéket nagyapja hozta haza 1918-ban az első világháború valamelyik frontvonalából.

Nem hiszem, hogy hazahozta volna, ha tudja, még működőképes - védte meg felmenőjét.

A tüzérségi eszköz változatos szerepet töltött be a család életében, régebben a gyerekek játszottak vele, az utóbbi időben pedig az ajtó kitámasztására használták.

A veszélyre az egyik szomszéd hívta fel a figyelmüket. A helyszínre kihívott rendőrök a Királyi Flotta tűzszerészeinek a segítségét kérték.

Néhány szomszédos lakást kiürítettek, majd a lövedéket elszállították a helyszínről és megsemmisítették.

A védelmi minisztérium szóvivője közölte: a lövedék bármikor felrobbanhatott volna.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×