eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyházi bérlistán maradt az elítélt pedofil

Változatlanul kapja az Anglikán Egyháztól évi húszezer fontos (7,3 millió forintos) fizetését az a lelkész, akit májusban ítéltek öt és fél éves börtönbüntetésre ítéltek, mert harminc év alatt több kisfiút megerőszakolt.

Egyházi illetékesek szerint csak technikai okok miatt nem váltották még le a clevendoni Szent János templom lelkészét, de ezt napokon belül meg fogják tenni. Az érsekség szóvivője szerint a lelkész eltávolítása jogilag időigényes feladat.

Az 52 éves David Smith egyik áldozata, akit a lelkész a hetvenes években molesztált, fel van háborodva. Szerinte az egyháznak le kellett volna állítania a lelkész fizetésének átutalását az ítélet meghozatala után.

"Viselnie kell tette minden következményét, nem kaphat az egyháztól fizetést. De ez másodlagos fontosságú az után, hogy végre nincs abban a helyzetben, hogy gyerekeket bántalmazhasson" - nyilatkozta az áldozat, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

A lelkészt még azért nem lehetett eltávolítani állásából, mert ártatlannak vallja magát, és megfellebbezheti a canterbury érseknél a felmentéséről hozott döntést. Erre van még néhány napja.

A gyermekvédők azonban úgy vélik, hogy meg kell változtatni az egyház belső szabályait, ha azok lehetővé teszik egy elítélt bűnöző számára az időhúzást.

"Ez is mutatja, milyen szánalmas és aljas ember David Smith. Képes elfogadni a pénzt, és egyáltalán nem érez együtt az áldozataival" - vélekedett egyikük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×