eur:
394.81
usd:
356.5
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Fenyő-gyilkosság: évekig is eltarthat a kiadatás

Magyarország és Szerbia között van kiadatási egyezmény, ám a kiadatási eljárás akár éveket is igénybe vehet - mondta el az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Nemzetközi Büntetőjogi Főosztályának vezetője.

Höltzl Lipótot annak kapcsán kereste meg az InfoRádió, hogy Szerbiában elfogták azt a körözött férfit, aki a gyanú szerint 1998 februárjában meggyilkolta Fenyő János médiavállalkozót.

Országonként változó, hogy a kiadatási eljárás mennyi időt vesz igénybe - mondta Höltzl Lipót. Hozzátette: a magyar hatóságok napok vagy hetek alatt összeállíthatják azokat a dokumentumokat, amelyekkel kezdeményezik a kiadatást.

A döntés azonban ennél hosszabb időt is igénybe vehet, néha hónapokig, sőt évekig is eltarthat. A határozat ugyanis általában megfellebbezhető, így a kiadatási eljárás elhúzódhat.

A szakember elmondta azt is, hogy Szerbia és Magyarország között az Európa Tanács egyezménye alapján működik a kiadatás.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×