eur:
394.17
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Pánikot okozott a Somogyi Hírlap brutális tréfája

Nem igaz, hogy megdőlt a kőröshegyi viadukt pillére - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A Somogy Hírlap vasárnapi számában és a lap internetes oldalán ugyanis az jelent meg, hogy "tovább csúszik a kőröshegyi viadukt átadása, mert megdőlt az egyik pillér". A megyei napilap szerkesztője szerint az alcímből kiderül, hogy árpilis elsejei tréfáról van szó.

"A hatalmas betontömb tizennyolc százalékkal dőlt meg a Balaton irányába, s ezzel két centire megközelítette azt a kritikus pontot, amelynél a dőlés megállíthatatlan" - áll az április elsejei keltezésű beszámolóban.

A tréfának szánt cikk szerint "Bedő László, a létesítmény építési főmérnöke úgy véli, a helyzet drámai", olyannyira, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Lamperth Mónika önkormányzati miniszter is a személyesen tájékozódik a helyszínen.

"Amennyiben nem sikerül a művelet, úgy fel kell robbantani a megdőlt pillért (...). Ha pedig az ezerháromszáz tonnás monstrum időközben eldőlne, annak Kőröshegyre nézve olyan hatása lenne, mintha kilences erősségű földrengés érné a települést, gyakorlatilag a földdel tenné egyenlővé a községet".

A cikk szerzője elérte célját, a Somogyi Hírlap az országos figyelem középpontjába került - mondta Heizler György, az írásban "Nincsba Jánosként" megnevezett Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Tudom, hogy ezt április elsejei tréfának szánták, de "kicsit túllőttek a célon" - tette hozzá a szakember, aki az egész délelőttjét azzal töltötte, hogy nyugtatta a neki telefonálókat: nincs semmi baj a völgyhíddal.

Gáldonyi Magdolna lapszerkesztő szerint "a szerkesztőség vállalja" az aláírás nélkül megjelent cikket. Az alcímből kiderül, hogy április elsejei tréfa - tette hozzá az újságíró.

Arra a kérdésre, nem gondolták-e, hogy lesznek, akik komolyan veszik a leírtakat, a lapszerkesztő azt mondta: a hétfői számban, és az internetes oldalukon is közlik az olvasókkal, hogy ez csak április tréfa volt, s a reagálásokat is közreadják.

A Somogy Online egyébként egy másik cikkben is tréfálkozik április elseje alkalmából. A nem létező www.nuklearenyerdzsi.com című internetes oldalra hivatkozva bejelentik, hogy "mégsem biogáz-üzem, hanem közepes teljesítményű atomreaktor épül Kaposváron".

Természetesen ez sem igaz, hiszen az alcímben nyomtatott betűkkel jelzik: áprilisi tréfáról van szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×