INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

Skóciába költözik Harry Potter baglya

Infostart / InfoRádió

Az északi hómezőkről, vagy sokaknak talán inkább Harry Potter varázslatos történeteiből ismert hóbaglyok új természetes élőhelyre találtak egy távoli skót szigeten. A Királyi Madárvédő Társaság munkatársai hat hóbaglyot figyeltek meg a Külső Hebridák egyik szigetén.

A természetvédők szerint a tavaly nyári hóbagoly-bevándorlásra 30 éve nem volt példa. Bár a tekintélyes méretű madarak inkább az Északi sarkkör tundráin vannak otthon, és lemmingekkel táplálkoznak, úgy tűnik, hogy új élőhelyre találtak a gazdag nyúl-populációval rendelkező Külső Hebridákon.

A hóbagoly, amely Európa egyik legnagyobb testű bagolyfajának számít, az elmúlt években J. K. Rowlings Harry Potter regényeinek, és az abból készült filmeknek köszönhető lett igen népszerű világszerte.

A varázslótanonc történetében Hedviget, a posta-baglyot játszó bagolyfaj egyedei fél méter magasra nőnek, szárnyuk fesztávolsága eléri a 1,5 métert. Legnagyobbra a nőstény hóbaglyok nőnek, amelyeket a mellükön és szárnyukon látható sötétebb foltokról lehet megismerni. A hímek teljesen fehérek.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018