eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Skóciába költözik Harry Potter baglya

Az északi hómezőkről, vagy sokaknak talán inkább Harry Potter varázslatos történeteiből ismert hóbaglyok új természetes élőhelyre találtak egy távoli skót szigeten. A Királyi Madárvédő Társaság munkatársai hat hóbaglyot figyeltek meg a Külső Hebridák egyik szigetén.

A természetvédők szerint a tavaly nyári hóbagoly-bevándorlásra 30 éve nem volt példa. Bár a tekintélyes méretű madarak inkább az Északi sarkkör tundráin vannak otthon, és lemmingekkel táplálkoznak, úgy tűnik, hogy új élőhelyre találtak a gazdag nyúl-populációval rendelkező Külső Hebridákon.

A hóbagoly, amely Európa egyik legnagyobb testű bagolyfajának számít, az elmúlt években J. K. Rowlings Harry Potter regényeinek, és az abból készült filmeknek köszönhető lett igen népszerű világszerte.

A varázslótanonc történetében Hedviget, a posta-baglyot játszó bagolyfaj egyedei fél méter magasra nőnek, szárnyuk fesztávolsága eléri a 1,5 métert. Legnagyobbra a nőstény hóbaglyok nőnek, amelyeket a mellükön és szárnyukon látható sötétebb foltokról lehet megismerni. A hímek teljesen fehérek.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×