eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Keresztapa: a film után itt a játék!

Minden idők egyik legnagyobb filmklasszikusa, a Keresztapa című maffiafilm heteken belül számítógépes játék formájában is megjelenik. Az alkotók ígérik: nem a film újrajátszását teszik lehetővé, hanem egy önálló, izgalmas játékot hoztak létre.

Újabb nagy konkurenssel kell megvívnia a harcot a bűnözés világában játszódó programok talán legsikeresebbjének a Grand Theft Autó (GTA) sorozatnak.

Az egyik legnagyobb számítógépes játékgyártó vállalat, az Electronic Arts (EA) ugyanis megunta, hogy ezen a területen nem rúg labdába és megszerezte a filmtörténet egyik legnagyobb kultuszfilmjének számító Keresztapa jogait.

A projekt mögött álló csapat ugyanakkor egyelőre elzárkózik attól, hogy a GTA riválisának nevezze magát, de azt nem titkolják, hogy versenybe szeretnének szállni.

Nézze meg a játék honlapját!

"Kategóriavezetővé szeretnénk válni, amely komoly versenyhelyzetet teremt a GTA-nak és egyben képes ijesztő alternatívát nyújtani" - fogalmazott David DeMartini producer.

<

New Jersey a '30-as években (fotó: ea.com)

Márpedig ez nem egyszerű feladat, hiszen a GTA forradalmasította a számítógépes játékok piacát. Meghaladva az addig szokásos, legtöbbször előre megjósolható helyszíneken játszódó történeteket egy olyan virtuális világot hozott létre, melyben a játékosok többé-kevésbé azt tehették, amit akartak.

Ugyanez a Keresztapa alkotóinak célja is. David DeMartini szerint a játékban 130 helyszínen lehet majd egyre feljebb jutni a Corleone család ranglétráján, miközben a program többek között lehetőséget nyújt arra is, hogy a főszereplő ránk hasonlítson.

A legnagyobb dobás viszont alighanem maga a Keresztapa cím lesz. Az alkotók szerint a játék 75 százaléka a Francis Ford Coppola rendezte filmen, 15 százaléka Mario Puzo eredeti regényén alapul majd és csak a fennmaradó 10 százalék lesz új.

A stáb természetesen több százszor megnézte a filmet, volt például egy fél év, amikor a Keresztapát folyamatosan vetítették a fejlesztést végző helyiségekben.

Ennek ellenére az alkotók állítják: nem egyszerűen a film interaktív újrafeldolgozásáról van szó. Ennek egyik jele, hogy nem a jól ismert főszereplők egyikének bőrébe bújhatunk majd, hanem alacsony rangú gengszterként kell feljebb küzdeni magunkat a Corleone családon belül.

"Az volt a célunk, hogy lehetővé tegyük a játékosoknak a Keresztapa történetének átélését, hogy kapcsolatba kerülhessenek Don Corleonéval és a többi karakterrel" - fogalmazta meg a játék filozófiáját David DeMartini producer.

A fejlesztők előtt álló kihívás az volt, hogy olyan játékot hozzanak félre, mely elégedettséggel tölti majd el a keményvonalas Keresztapa-rajongókat csakúgy, mint az alkalmi játékosokat.

Hogy sikerült-e, az a márciusi amerikai és nagy-britanniai megjelenést követően kiderül.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×