eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az Együtt bírósághoz fordul az ÁSZ büntetése miatt

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Együtt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordul és keresetet nyújt be az Állami Számvevőszéknek a párt ellenőrzésére vonatkozó legutóbbi jelentésével szemben.

Az Együtt keresetében többek közt azt kéri, hogy a bíróság semmisítse meg, illetve helyezze hatályon kívül a jelentés tiltott vagyoni támogatás elfogadására vonatkozó részeit.

Szigetvári Viktor elmondta: teljesen érthetetlen indokra hivatkozva 19 millió forintra büntette meg az Együttet az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ állítása szerint a párt az irodáját a pártfinanszírozási törvénynek nem megfelelő módon bérli. Az Együtt azonban törvényesen bérel irodát, 2014 októbere óta változatlan jogi és pénzügyi konstrukcióban. Ráadásul az ÁSZ az Együttet elmarasztaló állításait semmilyen módon nem támasztotta alá, nem dokumentálta - közölte a párt.

  • Alapvetően nincs jogorvoslatra lehetőség, de szakértőkkel való konzultáció után a párt  jelen szakaszban mégis a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordul, ugyanis a közigazgatási perrendtartás január 1-jén hatályba lépett szabályai szerint azonnali jogvédelem iránti kérelemmel élhet.
  • Az Együtt keresetet nyújt be az Állami Számvevőszéknek a párt ellenőrzésére vonatkozó legutóbbi jelentésével szemben, kéri hogy a bíróság semmisítse meg, illetve helyezze hatályon kívül a jelentés tiltott vagyoni támogatás elfogadására vonatkozó részeit, majd kötelezze az ÁSZ-t újabb eljárás lefolytatására.

Szigetvári Viktor szerint "az Állami Számvevőszék a Fidesz pártállami módszereit kiszolgálva, jogtalan, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az Együtt bátor politizálását a 2018-as választások előtt". Az Együtt nem működik együtt a hatóságokkal, nem működik együtt az inkasszó ügyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×