eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Nyitókép: Orbán Viktor/Facebook

Itt visszahallgathatja Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszédét

A kormányfő a Millenárison kijelentette: "Nekünk 1956 tanulsága az, hogy csak egyetlen dologért, Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk".

1956 őszén kilépett medréből a történelem - fogalmazott Orbán Viktor, miután köszöntötte az árvízi védekezésben részt vevőket.

"Hiába az erőfölény, hiába a világpolitikai kényszerhelyzet, a magyarok nem tűrik a megaláztatást; megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, megtanítottuk nekik egy életre, hogy ne bántsd a magyart" - utalt az 1956-os eseményekre.

"Az egész ország láthatta az Európai Parlamentben, hogy ki mit csinál; a magyar ellenzék felajánlotta a hazát a birodalomnak. Ez internacionalista hagyomány. Régi ellenzék, új ellenzék, csak a címke változik, közölte később.

A teljes beszéd alább meghallgatható.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Hamarosan bevetésen az észak-koreai katonák, kijevi lakóházat ért találat – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Hamarosan bevetésen az észak-koreai katonák, kijevi lakóházat ért találat – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Az ukrán hírszerzés jelentése szerint az észak-koreai katonák már megérkeztek a háborús zónába, méghozzá Oroszország Kurszki területére, amelynek egy része augusztus eleje óta ukrán megszállás alatt áll. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint október 27-én és 28-án már közvetlenül a harci zónába fogják áthelyezni őket. Péntek este orosz drón csapódott egy kijevi lakóházba, ahol tűz keletkezett. A kijevi amerikai nagykövet szerint Oroszországnak el kell számolnia tettéért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×