eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
No truck traffic warning symbol vector illustration
Nyitókép: Mohamed Rasik / Getty Images

Rövidül a kamionstop a hőség miatt

Ezt közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) szombaton.

A hőség miatt rövidül a kamionstop - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) szombaton az MTI-vel.

"A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása augusztus 17-én, szombaton 15 órától augusztus 18-án, vasárnap 22 óráig, továbbá augusztus 19-én, hétfőn 22 órától augusztus 20-án, kedden 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakokban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között, valamint hétfő 22 óra és kedd reggel 6 óra között felfüggesztik" - írták a közleményben.

A minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy "a felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is".

A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kós Hubert az Arénában: tanultam Léon Marchand-tól és a Phelps-trükkökből is

Kós Hubert az Arénában: tanultam Léon Marchand-tól és a Phelps-trükkökből is

A párizsi napokról, az olimpiai riválisokról, Chad le Clos tanácsáról, a Léon Marchand-nal és Milák Kristóffal való kapcsolatáról is beszélt Kós Hubert olimpiai bajnok úszó az InfoRádió Aréna című műsorában. Megvilágította, miért jó Bob Bowmannél úszni, illetve azt is, mi az amerikai módszer és az egyetemi versenyrendszer lényege.

Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Példátlan mértékben növekszik a majomhimlős megbetegedések száma Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki. Rusvai Miklós víruskutató szerint elkerülhetetlen, hogy az afrikai terjedés után Európában is nagyobb számban jelenjen meg a fertőzés. Egy oltás megszűnése mellett a rágcsálók is fontos szerepet játszanak a vírus fennmaradásában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 17. 09:55
×
×
×
×