eur:
396.89
usd:
362.48
bux:
70008.9
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Fiatalok a Hajógyári-szigeten a 29. Sziget fesztivál kezdete előtti napon, 2023. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg, amelyen több mint ötven programhelyszín lesz, 62 ország művészei lépnek fel különböző műfajokban és csaknem kétszáz magyar résztvevő lesz.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Időszakos korlátozások a Sziget Fesztivál miatt

BKK: lezárják a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit-híd között

A Sziget Fesztivál miatt hétfőtől jövő keddig naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakosan lezárják a Mozaik utcát, valamint a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd között - közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint az augusztus 7-12 között az Óbudai-szigeten tartott Sziget Fesztivál miatt augusztus 15-én 20 óráig lezárták a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között, az Óbudai-szigetet pedig már korábban lezárták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Mozaik utca környékén a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani, a Szentendrei úton pedig a délutáni és esti órákban a szokottnál erősebb forgalom várható.

A BKK a fesztiválra érkezőknek a közösségi közlekedést ajánlja, szerdától augusztus 13-ig a H5-ös HÉV sűrűbben és éjjel-nappal jár a Batthyány tér és Aquincum, illetve Szentendre között. A 226-os autóbusz azonban rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik, az Óbudai-szigetre nem tér be.

A Sziget CityPass by Budapest Card karszalaggal idén is díjmentesen vehető igénybe a közösségi közlekedés a fővárosban, hétfőtől augusztus 15-ig a BKK a Filatorigát HÉV-állomáson ideiglenes értékesítési pontot is működtet - tették hozzá.

A fesztivál gyalogos útvonalai a korábbi évekhez képest megváltoztak, az idei évtől a HÉV Szentlélek téri megállója közelében levő H-hídi bejáraton már gyalogosok és kerékpárosok sem mehetnek be a fesztiválterületre, a Sziget főbejárata csak a HÉV Filatorigáttól néhány perces sétára levő K-hídon közelíthető meg.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: a venezuelai elnök már Dél-Amerikában is elvesztette szövetségeseit

Nagy Sándor Gyula: a venezuelai elnök már Dél-Amerikában is elvesztette szövetségeseit

Óriási nyomás nehezedik Nicolas Maduro újraválasztott venezuelai elnökre, mert egyszerre áll külföldi támadás és belföldi össztűz alatt a választtási visszaélések miatt, ráadásul az ország gazdasága is romokban hever – mondta Nagy Sándor Gyula Latin-Amerika-kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára az InfoRádió Aréna című műsorában.

Császár Gábor a férfi kézisek kieséséről: jár a kalapemelés a magyar csapatnak

Túl korán sikerült fordítani, mert az várható volt, hogy a házigazdák egészen a legvégéig bírni fogják a nyomást, és nem fognak kipukkadni – mondta a magyar–francia mérkőzésről a Veszprém és a PSG korábbi kézilabdázója. Császár Gábor hozzátette: a magyar csapat minden dicséretet megérdemel, mert csak egy hajszálon múlt a továbbjutása egy nagyon erős csoportból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnyán elbántak az amerikai tőzsdékkel, több mint 1000 pontot zuhant a Dow

Csúnyán elbántak az amerikai tőzsdékkel, több mint 1000 pontot zuhant a Dow

Nyáron a fű se nő a tőzsdéken, a traderek is nyaralnak, gondolhatnánk, ezzel szemben ma reggel viszonylag durván indult a hét, beszakadtak a részvénypiacok, a kriptopiacok, nagyon csúnyán megütötték a japán részvényeket, az európai tőzsdéken is nagy volt az esés, és az amerikai tőzsdéket sem kímélték. A befektetők most azt árazzák, hogy az Egyesült Államokban recesszió jön, és a Fednek vészkamatcsökkentéseket kell végrehajtania, de a nagy sztori most a japán jen, ami durván erősödik a múlt heti kamatemelés óta, világszerte zárják a befektetők a korábban alacsony jenkamatok mellett hitelekből finanszírozott pozícióikat, és ha ez nem lenne elég, több esetben fontos technikai szintek estek el a piacokon, ami felerősítette az esést, ráadásul durva geopolitikai feszültség van kibontakozóban Irán és Izrael között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×