eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Szalai Zoltán, az Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója, a Mandiner című hetilap lapigazgató-főszerkesztője a Szemmagasságban - a magyar külpolitika kihívásai címmel rendezett panelbeszélgetésen a MOL Nagyszínpadon, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten, Esztergomban 2024. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Szijjártó Péter Brüsszelt sejti a kijevi olajembargó mögött

Brüsszelben nem tudják elviselni, hogy Magyarország, minden nyomásgyakorlás ellenére, nem hátrál - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten Esztergomban; a politikus szerint onnan koordinálták a kijevi döntést, hogy a Lukoil olajszállítmányait nem engedik át Magyarország és Szlovákia felé.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, sokat gyengült az Európai Unió, de nem lehet annyira gyenge, hogy tolerálja: egy tagjelölt minden egyeztetés nélkül olyan döntést hoz, amely két uniós tagország energiaellátásának biztonságát veszélyezteti.

A politikus hozzátette, ez az intézkedés a magyar kőolajimport harmadát, a szlovák behozatal 40-45 százalékát érinti, és ez jelentős energiaellátási kockázat.

Ehhez járult a horvát felajánlás az adriai szállításra, úgy, hogy a balkáni ország – helyzetével visszaélve – többszörösére emelte a tranzitdíjat és csak rövidtávú szerződéseket hajlandó kötni – mondta Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

A magyar úszó 9 századdal nyerte meg a 100 m pillangót Párizsban.

Ez a felfedezése átírhatja a földi élet történetét

Különleges fémes göröngyökre bukkantak kutatók a Csendes-óceán mélyen, amelyek oxigént állítanak elő. A felfedezés teljesen átírhatja a földi élet kialakulásnak eddigi teóriáját, és új alapokra helyezheti a Földön kívüli élet utáni kutatást is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×