eur:
392.68
usd:
361.84
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Autóbuszok a Volánbusz Zrt. Somogy vármegye helyközi közlekedésében részt vevő 22 új, Credobus Econell 12 típusú, dízelüzemű járművének átadásán Kaposváron 2023. november 9-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Megszólalt Lázár János a Volán megszüntetése ügyében

Az építési és közlekedési miniszter szerint nem kell temetni a Volánt, csak rendet tesznek.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, hivatalosan is elrendelték a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését, a két állami szolgáltatóvállalat egyetlen társaságként folytatja majd tovább tevékenységét MÁV Személyszállítási Zrt. néven. A csaknem százéves Volán brand eltűnése miatt szakszervezetek és pártok is tiltakoztak, sőt a szakminiszterhez is fordultak, aki egy Facebook-posztban reagált.

Ebben Lázár János azt írja, hogy miközben temetik a régi volános világot, valójában csak rendet tesznek. Felidézte, hogy az integrációs folyamat már tíz éve kezdődött, és a Volánbusznak a MÁV-ba történő beolvasztásával csak pont kerül a végére. "A hatékony és fenntartható működéshez egyetlen nagy, integrált nemzeti közlekedési vállalatra van szükség, ami a magyar vasúttársaság bázisán épül fel. Egységes tarifarendszer és menetrend, kisebb, de hatékonyabb vezetés, a felesleges párhuzamosságok fenntartása helyett összehangolt közlekedési szolgáltatások" – áll a bejegyzésben.

A miniszter azt írja, ennek megteremtéséről szól a vármegye- és országbérletekre épülő új tarifarendszer, a fővárosi agglomerációs megállapodás és a cégcsoport integrációs folyamatának lezárása.

"Egy a cég, egy a szolgáltatás és három a márkanév: MÁV, Volán és HÉV. A többi csak az eddigi átláthatatlan cégstruktúrán élősködő kisebb-nagyobb erőcsoportok utóvédharca" – zárta posztját Lázár János.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×