eur:
392.65
usd:
361.95
bux:
72879.55
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Nyitókép: Volánbusz Zrt.

Itt a vége: hiába várjuk, nem jön többet Volán-busz

Egyesül a MÁV és a Volánbusz, az új cégnévből kimaradt a Volán szó.

Hivatalosan is elrendelték a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését – írja a Magyarbusz.info. A Volánbusz és a MÁV-Start összevonása 2023 decemberében kapcsolt magasabb fokozatba, ennek az is a következménye lesz, hogy hosszú évtizedek után eltűnik a Volán név Magyarországon.

A Világgazdaság szerint a döntést a MÁV-Volán csoport felett a közlekedési miniszter, Lázár János hozta meg. Az integrációs folyamat eredményeként a két állami szolgáltatóvállalat, a MÁV és a Volán egyetlen társaságként folytatja majd tovább tevékenységét, és már a neve is megvan:

MÁV Személyszállítási Zrt.

Az integrációnak az ígéretek szerint elsősorban cégjogi jelentősége lesz, a munkavállalók napi munkavégzését az összevonás alig érezhetően érinti majd. Főként a menedzsment működésével, a háttér- és támogatóterületek hatékonyabbá tételével összefüggő változások lesznek.

A Volánbusz egy közel 100 éves múlttal rendelkező személyszállító társaság, így a jelenlegi legnagyobb volános szakszervezet, a Közúti Közlekedési Szakszervezet erős kritikával fogadta a hírt, hogy a Volánbusz az összeolvadással megszűnik, a neve pedig eltűnik. „Hová lett a Volán név” címmel tettek közzé bejegyzést a közösségi oldalukon. Ebben azt írták, hogy megdöbbenéssel fogadták, hogy a MÁV-START és a Volánbusz integrációját követően kimarad az vállalat nevéből a Volán név. Szerintük a korábbi tervek szerint a társaság neve MÁV-Volán Személyszállítási Zrt. lett volna. A Volánbusz 30 százalékkal több munkavállalót foglalkoztat, mint a MÁV-Start, ezért azt írták: „Ha már nem lesz önálló jövőnk, legalább a nevünkből maradjon meg a Volán.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×