eur:
390.94
usd:
357.27
bux:
72443
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára (j), Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára (k) és Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója a tankönyveket nézi a debreceni Alföldi Nyomdában 2024. július 16-án. A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

A tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A napokban fejeződik be a tankönyvek elkészítése a debreceni Alföldi Nyomdában, a kiszállítás augusztus elsején indul az iskolákba – közölte az InfoRádióban a köznevelési államtitkár. Maruzsa Zoltán hozzátette: tanévkezdésre minden tankönyv megérkezik az oktatási intézményekbe. Az államtitkár elmondta azt is: a köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzéken 42 kiadó 2278 taneszköze szerepel, az Oktatási Hivatal 198 új kiadványt készített el.

Maruzsa Zoltán tájékoztatása szerint az iskolák eddig több mint 11,8 millió tankönyvet rendeltek, a szeptemberi pótrendelésben várhatóan még további egymillióra lesz igény.

A csaknem 13 millió tankönyv és munkafüzet elkészítésére 15 milliárd forintot fordít a kormány; a köznevelésben és a szakképzésben tanulók ezúttal is ingyenesen jutnak hozzá az államilag gyártott tankönyvekhez, a kormány ezzel is csökkenti a családok terheit – fűzte hozzá.

Az államtitkár szavai alapján a választék jelentős, a 2024/2025-ös tanév köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékén 42 kiadó 2278 taneszköze szerepel, ami annak is köszönhető, hogy az Oktatási Hivatal idén is 198 új kiadványt készített el, ebből 45 új okostankönyv.

„Tehát nemcsak a papíralapú, hanem a digitális fejlesztések is folyamatosak a nemzeti köznevelési portálon – jegyezte meg az InfoRádióban.

Maruzsa Zoltán kitért arra, hogy az eddig megrendelt mennyiség 83 százaléka (9,8 millió) állami kiadású tankönyv, amelyek világszínvonalú nyomdai technológia alkalmazásával készültek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) és az Alföldi Nyomda együttműködésében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magányos támadók próbálják megváltoztatni a politikát

Szakértő a merényletekről
Magányos támadók próbálják megváltoztatni a politikát

Ázsiában 2022-ben Abe Sindzó japán miniszterelnököt érte halálos lövés, Európában május 15-én Robert Ficóra lőtt rá egy merénylő, Amerikában pár napja Donald Trump elnökjelöltet sebesítette meg egy lövedék. A politikai indíttatású támadások okairól az InfoRádió Kemény Jánost, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos munkatársát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×