eur:
391.95
usd:
359.48
bux:
72424.88
2024. július 16. kedd Valter
Szavazólapok az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a főváros a VII. kerületi Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely remek hírt kapott a szavazatokról

Tucatnyi szavazatok kerülnek át egyik oldalról a másikra, egyelőre úgy látszik, inkább Karácsony Gergely jár jobban az újraszámlálással.

Karácsony Gergely főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben az újraszámolás második napján, így a jelenlegi városvezető már 146 szavazattal előzi kihívóját. Az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki - írja a Telex.

Eddig nagyrészt kiegyenlített változások láthatók a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámolása közben, de a portál Karácsony Gergely stábjától úgy tudja, a jelenlegi főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben, így az eddigi 41-hez hozzáadva szerdán délután Karácsony 146 szavazattal vezet Vitézyvel szemben.

A portál azt írja, az újraszámolás közben vagy nem találnak eltérést a korábban megszámolt szavazatoktól, vagy csak néhány szavazatnyi különbség a változás. Erre példát is hoztak:

az egyik kerület 24 szavazóköréből 14-ben jól számolták meg a szavazatokat a június 9-i választás éjszakáján is, 10 szavazókörben találtak egy-kettő, esetleg három olyan lapot, amely érvénytelen vagy nem a megfelelő jelölthöz sorolták.

De van olyan kerület, ahol 68 Karácsony Gergelyre leadott szavazatot számoltak Vitézy Dávidhoz, egy másik szavazókörben pedig 25 Karácsonyra leadott szavazatot Vitézyhez. Utóbbi úgy nyilatkozott, jelenleg az látszik, hogy akár ezer vagy ezernél is több szavazólap minősítése fog változni. Az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki.

Közben a 444 arról ír, hogy információik szerint csak a XIII. kerületben száz feletti szavazattal növelte előnyét Karácsony. Egyetlen szavazókörben volt kiugró eltérés, ott több mint hatvan szavazatot találtak, amelyek tévesen Vitézy szavazatai közé voltak betéve. A többi körzetben jóval kisebb eltérések voltak, így jött ki a 100-110 szavazat eltérés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Az ukrán haditengerészet bejelentette, az utolsó orosz járőrhajó is elhagyta a megszállt Krím félszigeten található bázist, és „nagy valószínűséggel” más kikötőbe helyezik át. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korrektnek nevezte Orbán Viktor hó eleji látogatását, hangsúlyozva, hogy a két országnak erős, baráti viszonyt kell kialakítania. Donald Trump J. D. Vance-t választotta alelnökjelöltjéül, aki korábban Ukrajna katonai támogatása mellett érvelt, illetve szerinte Kijevnek területi engedményeket kellene tennie Oroszország felé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×