eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Business fail for work concept.businesswoman  sitting on stairs and unhappy feeling serious,sad .
Nyitókép: sukanya sitthikongsak/Getty Images

A munkanélküliek és a foglalkoztatottak száma is nőtt február és április között - a nap hírei

A verőcei hajóbaleset újabb áldozatát találták meg a Dunában Gödnél. Donald Tusk cáfolta, hogy indulna a jövő évi lengyelországi elnökválasztáson

A munkanélküliek és a foglalkoztatottak száma is nőtt február és április között, az egy évvel korábbihoz képest. A KSH adatai szerint a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 739 ezer fő volt, 41 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A munkanélküliek száma az előző évhez képest 27 ezer fővel, 224 ezer főre, míg a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal, 4,5 százalékra nőtt. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az adatokat úgy kommentálta: egyre többen jelennek meg a munkaerőpiacon.

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett – mondta a pénzügyminiszter. Varga Mihály a Magyarország 10 legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségen arról beszélt: az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent.

Lépéseket szorgalmazott az elektromos autók európai térnyerésének felgyorsításáért Brüsszelben a nemzetgazdasági miniszter. Nagy Márton az Európai Akkumulátorszövetség rendezvényén célnak nevezte, hogy az Európai Unió is önellátóvá váljon a zöld technológiák területén.

Felújította a stratégiai kerozinkészlet tárolására szolgáló kecskeméti telepét a Mol. A fejlesztéssel hétszeresére, 14 kilotonnára nőtt tárolókapacitás. A cél az, hogy válsághelyzetekben is garantálni lehessen a folyamatos hozzáférést a kőolajtermékekhez.

Visszautasítja az adóhatóság a főpolgármester állítását, hogy feladatainak ellátását az aktuális politika befolyásolja. Karácsony Gergely a választási kampánnyal hozta összefüggésbe, hogy jogi főtanácsadójánál, ügyvédjénél és több, más hozzá köthető személynél az adóhivatal házkutatást tartott.

A verőcei hajóbaleset újabb áldozatát találták meg a Dunában Gödnél. A 39 éves férfi az 5. halálos áldozat, 2 embert még keresnek. Egy olasz férfi tudott csak partra úszni a motorcsónak és a szállodahajó múlt szombati ütközése után.

Magyarország pénzügyileg és katonailag is ki akar maradni a NATO tervezett ukrajnai missziójából - erősítette meg a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: jelenleg Európa háborúba lépésének előkészítése zajlik Brüsszelben és Washingtonban. Hangsúlyozta: Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy NATO-tag maradjon, de ne vegyen részt a tagállamok területén kívüli konfliktusban.

Az Európai Unió országaival tárgyal a villamosenergia-import növeléséről Ukrajna, amely így pótolná az orosz támadások miatt kiesett kapacitásokat. A kijevi kormány szerint az orosz támadások miatt 8 ezer megawattóra termelőkapacitás esett ki az ukrán rendszerből.

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki orosz államfő Minszkben, Vlagyimir Putyin fehérorosz hivatali kollégájával tárgyalt a közös orosz-fehérorosz kormányülés előtt. Bírálói szerint az ukrán elnök hivatali ideje május 20-án lejárt, ám a 2024-es elnökválasztást a hadiállapotra hivatkozva Volodimir Zelenszkij törölte.

Nagy mennyiségben rendelt tüzérségi lövedéket a német Rheinmetalltól egy NATO-tagállam. A német hadi- és járműipari vállalat az érintett országot nem nevezte meg.

Németországban negyedéves összevetésben nőtt, éves összehasonlításban csökkent a GDP. A végleges adatok szerint a német hazai össztermék az első negyedévben 0,2 százalékkal volt magasabb, míg éves szinten ugyanilyen mértékben csökkent.

A srebrenicai áldozatok emléknapját szorgalmazó ENSZ-határozat veszélyes ellentéteket éleszthet újra a Nyugat-Balkánon, a külgazdasági és külügyminiszter szerint. Szijjártó Péter Nyíregyházán megerősítette, hogy Magyarország nem támogatta az ENSZ Közgyűlésnek erről szóló határozatát.

Újabb 3 túsz holttestét hozta ki a Gázai övezetből az izraeli hadsereg. A titkosszolgálati információk szerint mindhármukat meggyilkolták még október 7-én az egyik kibuc melletti úton, majd holttestüket magukkal vitték és elrejtették az övezet egyik alagútjában.

Nem találtak lövedék ütötte nyomokat az előzetes vizsgálatok az iráni elnököt szállító, lezuhant helikopter roncsain. A hadsereg folytatja a vizsgálatot a szerencsétlenség okának kiderítésére.

Donald Tusk cáfolta azokat az értesüléseket, hogy indulna a jövő évi lengyelországi elnökválasztáson. A kormányfő a lengyel közszolgálati televíziónak tegnap úgy nyilatkozott, hogy évekig tartó sok munkája van még a kormányfői poszton.

Kiengedték a prágai Központi Katonai Kórházból tegnapi motorbalesete után a cseh államfőt. Petr Pavel sérülései nem súlyosak jelenleg otthonában gyógyul.

Szélsőséges időjárás okoz nehézségeket Dél-Ázsiában. India nyugati részén kilencen haltak meg hőguta miatt, míg Banglades és a szomszédos államok egyes részeit néhány napon belül elérheti egy nagyobb ciklon.

Másodszor is elhalasztották a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének főpróbáját a folyó magas vízállása miatt. Az újabb dátumot egyelőre nem tűzték ki, azt az időjárási viszonyok alakulásától

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×