eur:
384.97
usd:
354.26
bux:
68257.27
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Donáth Anna/Facebook

Önálló fővárosi listát állít a Momentum – mutatjuk a jelölteket

Saját listát állít a Momentum Mozgalom az önkormányzati választáson Budapesten, a listavezető Donáth Anna – közölte a párt szóvivője.

Varsányi Áron azt írta, a párt elnökeként és legismertebb politikusaként szimbolikusan

Donáth Anna vezeti a listát, de nem készül beülni a Fővárosi Közgyűlésbe.

Őt követi Soproni Tamás, Terézváros polgármestere, a Momentum jelenlegi fővárosi frakcióvezetője, Havasi Gábor, a főváros egészségügyi tanácsnoka, fővárosi képviselő, Kerpel-Fronius Gábor, Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese, valamint Szkaliczki Tünde, a Momentum III. kerületi képviselője, a Budapesti Közművek igazgatósági tagja.

A fővárosban arányos választási rendszer van, ezért nincs összefogáskényszer, így a Momentum önállóan méretteti meg magát – közölte a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden tokiói élő Facebook-bejelentkezésében. A bejelentés azután érkezett, hogy Hszi-Csin Ping kínai elnök minapi budapesti látogatásán széleskörű, a nukleáris energiatermelés teljes vertikumára vonatkozó megállapodást kötött a két kormány egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×