eur:
385.31
usd:
354.94
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Karácsony Gergely, Vitézy Dávid
Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

Vitázni készül Karácsony Gergely és Vitézy Dávid

A főpolgármester-jelölt nem szeretné, ha a főváros politikai csatatérré változna, ezért szeretne szakpolitikai vitát Karácsony Gergellyel.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt elmondta, hogy mind a szakmai szférából, mind az utca emberétől sok pozitív visszajelzést kap, igyekszik, hogy a kampány ne arról szóljon, hogy a jó és rossz országos politikai küzdelmét beimportálják Budapestre - írja az Index.

A főpolgármester-jelölt úgy véli, a jelenlegi főpolgármester ígéreteinek zöme beváltatlan maradt. Elmondása szerint

öt évvel korábban ő maga is Karácsony Gergelyre szavazott, bízva abban, hogy Tarlós István "megfáradt" utolsó ciklusa után egy friss, zöld szemléletet hoz a fővárosba, új lendületet hozva Budapestre.

A lap azt írja, már többen is szervezkednek egy jelölti vita ügyében, és Vitézy Dávid úgy gondolja, hogy megvalósulhat, és Karácsony Gergely is részt venne benne. Szeretné, ha nem politikai csatatérré változna a főváros, hanem szakpolitikai programot szeretne bemutatni már most pénteken, és erről kívánna vitázni a jelenlegi polgármesterrel.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×