eur:
385.38
usd:
355.02
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Meglepő lett a lakásbiztosítás-váltási kampány eredménye

A márciusi lakásbiztosítási kampányban a vártnál többen kötöttek új biztosítást, illetve változtatták meg korábbi szerződésüket régi biztosítójuknál, csaknem félmillió új lakásbiztosítási szerződést kötöttek, illetve kötöttek újra az ügyfelek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kovács Zsolt felidézte: a lakásbiztosítási kampány során költségmentesen fel lehetett mondani a régi lakásbiztosításokat, és azokat korszerűbbre, illetve akár olcsóbbra lehetett cserélni.

A miniszteri biztos felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években erőteljesen emelkedtek az ingatlanárak, illetve a szakipari árak, és a biztosítások jelentős része gyorsan korszerűtlenebbé vált. Emellett olyan időjárási jelenségekre is fel kell készülni, amelyek nem voltak megszokottak az elmúlt évtizedekben, de a lakásbiztosításokat sokan akár évtizedekkel ezelőtt kötötték és nem aktualizálták - tette hozzá.

Elmondta: Magyarországon a saját ingatlan nagyon fontos, ezért az emberek a lakásbiztosításra is figyeltek, de a kampány egyik fontos eredménye, hogy olyan ingatlantulajdonosokat is meg lehetett szólítani, akiknek korábban nem volt biztosításuk.

A miniszteri biztos kiemelte azt is, hogy a kampány hatására jelentősen élénkült a verseny a biztosítók között, és nagyobb teret kaptak a korszerűbb megoldásokkal megjelenő társaságok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×