eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Egységben Magyarországért/Facebook

Rámehet az adóhatóság az ellenzéki pártokra

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal feladata lehet, hogy az Állami Számevőszék által megállapított, 261 millió forintos tiltott támogatásból adódó büntetést a baloldali pártokon behajtsa, mivel eddig egyetlen párt sem fizetett. A határidő kedden jár le.

A fizetési határidő március 5-én, azaz kedden jár le - írja az mno.hu. A lap megkeresésére a Magyar Államkincstár azt írta: az ÁSZ által megállapított befizetési kötelezettségeket eddig egyik párt sem teljesítette.

Közölték azt is, amennyiben a befizetési kötelezettségeket a pártok nem teljesítik, a kincstár jogszabály szerint, a behajtás érdekében megkeresi a NAV-ot.

Az ÁSZ február 20-án zárta le azt a vizsgálatot, amely megállapította, hogy az ellenzéki összefogás hat pártja (DK, Párbeszéd, Jobbik, MSZP, Momentum, LMP) tiltott támogatást kapott és fogadott el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól a 2022-es országgyűlési választások előtt.

A felhasznált 261 millió forintnyi tiltott támogatás befizetésére 15 napos határidőt kaptak az érintett pártok, amelyeknek

egyenként 43,5 millió forintot kell befizetni,

ennek határideje március 5-án jár le.

A vizsgálatról Windisch László, a számvevőszék elnöke korábban azt mondta, hogy a pártok egyenlő részben kötelesek a megállapított összeget befizetni, mivel közös kampánytevékenységet folytattak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×