eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Debreceni Törvényszék
Nyitókép: Debreceni Törvényszék

Csúnya véget ért a csapatépítő tréning – képek

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy helyi férfit járművezetés ittas állapotban vétsége miatt. Büntetővégzésével a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat 800.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet lényeg szerint a vádlott 2022. június 10-én délután, a munkáltatója által szervezett csapatépítő tréningen vett részt több kollégájával együtt egy Debrecen külterületén található vendéglátóhelyen. A vádlott a rendezvényen szeszes italt fogyasztott.

A rendezvény során lehetőség nyílt egy füves, közforgalom elől el nem zárt területén egy forgalomból kivont, rendszám nélküli, két személy szállítására alkalmas kisméterű terepjáró autó használatára. A résztvevők a járművel a nedves, vizes felületű, egyenetlen, felázott talajú füves területen megtehettek egy kört. A vádlott – a korábbi alkoholfogyasztása ellenére – a jármű vezetésére vállalkozott, így helyet foglalt annak vezetőülésében, míg a gépkocsi utasterében a jobb első ülésre egy kolléganő ült be, míg a jármű hátsó platóján a férfi három kolléganője utazott úgy állva, hogy a ponyvatartóba kapaszkodtak.

Haladása során a vádlott – ittasságából is eredően – figyelmen kívül hagyta a személygépkocsi menettulajdonságait, az utasok elhelyezkedését, továbbá a jármű sebességét nem a terep- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a gépkocsi a füves területen megcsúszott, majd felborult. A platón utazók a földre estek, egyikük pedig a jármű alá szorult – olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

Debreceni Törvényszék
Debreceni Törvényszék

A baleset következtében a személygépkocsi utasai közül a platón állók közül ketten súlyos, egyikük könnyű sérüléseket szenvedtek, míg a gépkocsiban utazó sértett szintén könnyű sérülést szenvedett. A vádlott a baleset során szintén nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A 2024. január 15-én meghozott büntetővégzés még nem emelkedett jogerőre – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×