eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: BKK

Átvariálja egy rakás vonal közlekedését a BKK, de ennek most örülni lehet

Ezeket a fejlesztéseket egyrészt a megrendelt összkapacitás növekedése, valamint a megváltozott utazási igényekhez igazodó új menetrendek - a hétfői-pénteki fél-másfél perces járatritkítások - teszik lehetővé. Lesz járatsűrítés és útvonal-hosszabbítás is.

Az Infostart is megírta, hogy - felháborodást keltve - számos forgalmas vonalon is ritkította hétfői és pénteki járatait a BKK, alacsonyabb utasszámra hivatkozva. A társaság most azt közölte, hogy ez, illetve a közösségi közlekedési szolgáltatások összkapacitásának növelése lehetővé teszi, hogy - főként a külvárosiak közlekedését érintő - vonalakon viszont sűrűbb menetrend és kevesebb átszállás jöjjön az idei évben.

A BKK még idén járatsűrítéseket, valamint 12-14 hálózati fejlesztést hajt végre. Ezen fejlesztésekhez a társaság összesen 243 millió úgynevezett férőhelykilométerrel több szolgáltatást tud biztosítani, ami 2023-hoz képest várhatóan több mint 2 millió új, közösségi közlekedéssel megtett utazást jelent.

A közlekedési társaság szerint

többek között Újpesten, Kőbányán és Rákosmentén lehet majd kevesebb átszállással és gyakrabban közlekedő járatokkal utazni.

Közlésük szerint a következő hónapokban például az alábbi járatfejlesztések valósulnak meg.

Bővülnek Rákosmente és környezetének közlekedési kapcsolatai: Február 5-étől bővül a 298-as telebusz útvonala, valamint új 275-ös autóbuszjárat jelenik meg Rákoscsaba–Újtelep térségében, és segíti a vasút megközelítését. A kertvárosi környezetben közlekedő kisbuszokkal új térségek (például az óvoda) is elérhetők lesznek, ahol az utasok eddig csak gyalog vagy autóval tudtak közlekedni. A térségben változik a 176E autóbusz útvonala, amelynek megállóját egy iskola közelébe helyezi a BKK.

A 12-es villamos meghosszabbítása a Lehel térig: Ismét közvetlen kapcsolat jön létre Rákospalota és a XIII. kerület forgalmas csomópontja, a Lehel tér között. A fejlesztésnek köszönhetően sűrűbben járnak majd a villamosok Angyalföldön, előkészítve ezzel többek között a Bajcsy-Zsilinszky útra később visszatérő villamosközlekedést.

A 75-ös trolibusz meghosszabbítása Kőbányára: A X. kerületi fejlesztés első, fontos lépése, hogy a 75-ös trolibuszok egy része Kőbánya-alsó vasútállomásig közlekedik. A környezetbarát járat közvetlen kapcsolatot teremt Újlipótváros és Kőbánya központja között, egyúttal segíti a szomszédos kerületek megközelítését is.

Új kapcsolat Újpesten Megyer és Káposztásmegyer között: Az újpesti térség hálózatfejlesztése során a BKK megteremti a közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatot Megyer és Káposztásmegyer I. lakótelep között. A hamarosan társadalmi egyeztetésre kerülő tervezet szerint elérhetővé válnak fontosabb közlekedési csomópontok, iskolák, üzletek.

Újbuda hálózatának fejlesztése: Újbuda térségében már eddig is számos fejlesztést hajtott végre a BKK. Az új lakóházak és irodaépületek újabb igényeket támasztanak a jövőben, az ezekre irányuló közlekedési fejlesztéseket a kerülettel közösen készíti elő a BKK. A fejlesztés része lenne a 33-as autóbusz bővítése, valamint az Andor utca térségének jobb kapcsolata a Kelenföldi pályaudvar felé.

A változtatásokkal kapcsolatban Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár a Facebookon kommentben közölte: 53 járatot ritkított a BKK és egy sem lett sűrűbb, a múlt heti intézkedés a város jóformán minden részét érintette az intézkedés. Ezt vissza kellene vonni mihamarabb - hangsúlyozta.

A fenti tervek között szerinte van, amelyik megfelelő. "De gondolom nem véletlenül nincs egyik mellett sem konkrét dátum és részletek, hisz még a kötelező társadalmi egyeztetések sem történtek meg ezekről".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×