eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a H5-ös szentendrei HÉV felújításának részleteiről tartott sajtótájékoztatón a szentendrei Offline Centerben 2021. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Momentum-LMP-szócsata alakult ki Vitézy Dávid lehetséges főpolgármesteri indulása körül

A Momentum ellenzi a korábbi BKK-vezér indulását, az LMP - amely tárgyalásban van az ügyben Vitézy Dáviddal - Facebookon kívüli kérdésnek tartja ezt, szemben a Momentum elnöklésének kérdésével.

Tompos Márton, a Momentum politikusa kedden az ATV-nek nyilatkozva azt mondta, "a főpolgármesteri pozíció megvan" az ellenzéknek, ezért Vitézy Dávidnak nem kellene elindulnia a posztért. Úgy fogalmazott: Vitézy "remek szakember", de mivel "van egy egységes, jól teljesítő főpolgármesterünk", Vitézy számára lesz hely a főpolgármesteri hivatalban, találnak neki olyan munkát, ami a közlekedéshez vagy az általa kedvelt területhez kapcsolódik.

A Vitézy Dávid jelölésével kapcsolatban tárgyalásokat folytató LMP társelnöke, Ungár Péter az atv.hu-nak reagált az elhangzottakra, azt mondta, Budapest vezetéséről nem Facebook-posztban kel dönteni, "mint ahogyan Donáth Anna dönt a Momentum elnökségéről".

"A magyar politikai kultúra demokratikus megújítására szerződött politikust tájékoztatnánk, hogy a főpolgármesteri pozíció nincs meg, arról a budapestiek fognak dönteni egy választáson. Hogy a főváros vezetésében ki milyen fontos pozíciót tölt be, azt a fővárosi közgyűlés dönti el, akiket szintén a budapestiek választanak" - jelentette ki Ungár Péter.

Az LMP jelöltállításával kapcsolatos tanácsait pedig "köszöni".

Ungár Péter még arra is utalást tett, hogy a Momentum még arról sem foglalt nyilvánosan állást, hogy előválasztást, illetve önálló listát támogat-e a nyár eleji választásokon.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×