eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Oltáshoz előkészítik a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját Budapesten, a Honvédkórház (Magyar Honvédség Egészségügyi Központ) oltópontján 2022. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újra megnyíltak a budapesti Covid-oltópontok – itt vannak a helyszínek és a vakcinák

A koronavírusos betegek egyre növekvő száma miatt ismét oltópontok nyílnak, Budapesten egyelőre három helyen. Az EESZT-ben lehet időpontot foglalni akár az elsőt, akár a harmadikat-negyediket szeretnénk beadatni.

Korábban az Infostart is beszámolt róla, hogy ismét lehet koronavírus elleni védőoltásra regisztrálni.

A felületen a TAJ-szám megadása után olyan is jelentkezhet, aki első vagy második oltásra, valamint harmadik, esetleg negyedik vakcinára szeretne időpontot foglalni. A rendszer még nem működik tökéletesen, olykor akadozik - számolt be róla az Economx. Akinek már négy oltása megvan, azt a rendszer nem engedi regisztrálni.

Budapesten három helyen nyílt oltópont:

  • a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetben,
  • a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben,
  • és a Dél-Budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban.

Aki első oltásra jelentkezik a vakcinainfo.gov.hu felületen, annak a regisztrációt követően néhány napos átfutási idővel lesz lehetősége időpontfoglalásra. Alapesetben a második oltás időpontjáról az első oltás alkalmával tájékoztatják majd az oltóponton – írják a lakossági portálon.

Az elmaradt második körös oltás időpontfoglalásra azoknak van lehetősége, akik az első oltásukat már megkapták itthon, viszont a második oltásukat még nem vették fel a vakcinához meghatározott várakozási időn túli időpontig. Ezen esetben időpont csak olyan típusú vakcinára foglalható, amilyennel az első oltás történt.​

Harmadik vagy negyedik oltásnak a következő gyártók vakcinái választhatók:

  • Pfizer,
  • Moderna,
  • AstraZeneca,
  • Janssen,
  • illetve Sinopharm.

A 12-18 év közöttieknek a harmadik emlékeztető oltás csak ott lehetséges, ahol az EESZT-n az oltásra foglaláskor a cím mezőben szerepel a korosztály (12-18 évesek) harmadik emlékeztető oltása.

Az oltáshoz ezúttal is minden korosztály számára szükség van hozzájáruló nyilatkozatra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×