eur:
390.94
usd:
366.8
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Coronavirus structural morphology 3d illustration on a liquid environment. Some Elements of this image furnished by Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Nyitókép: membio/Getty Images

Újból lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

A járványhelyzet az elmúlt időszakban romlani kezdett, ezért ajánlják az ismétlő oltásokat a szakemberek.

Már lehet regisztrálni koronavírus-oltásra, az EESZT rendszerében - írja a Portfolio. Ám az oltások közül csak az első, a második, a harmadik és a negyedik oltásokat lehet beadatni, vagyis akinek már négy oltása megvan, azt a rendszer nem engedi regisztrálni.

Az oltás gyerekek számára is elérhető, például a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 12 éves kortól.

Emlékeztető oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 12. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. A harmadik (emlékeztető) dózisú oltások esetében az oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm) az oltóponton választható (vagyis nem a rendszerben), az orvosi ajánlást figyelembe véve.

Negyedik oltásra azon TAJ számmal rendelkező, 18 éven felüli, Magyarországon három oltásban (Janssen esetében kettő oltásban) már részesült oltakozók jogosultak, akiknek a megerősítő oltásuk óta eltelt legalább 4 hónap.

Arról az időpontfoglalóban nincs információ, hogy első körös oltást felvenni hogyan lehet.

A portál arról is beszámol, hogy a kormány Moderna-vakcinákkal indít oltási kampányt az omikron új variánsainak gyors terjedése miatt. A kampány összefügg azzal, hogy egyre durvul a járványhelyzet Magyarországon: a szezonális influenzakitörés mellett a koronavírus is egyre jobban terjed.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×