eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Novák Katalin köztársasági elnök, a testület elnöke a Demográfiai Kerekasztal alakuló ülésén a Sándor-palotában 2023. november 6-án. Az államfő által életre hívott Demográfiai Kerekasztal célkitűzése, hogy Magyarország csökkenő népességű országból növekvő népességű országgá tudjon válni.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb hét embertől vette el a magyar állampolgárságot Novák Katalin

Az egyszerűsített honosítás lehetőségével visszaélve szegték meg a jogszabályt.

A köztársasági elnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére döntött úgy, hogy megfosztja a magyar állampolgárságtól a hét személyt – közölte a 24.hu a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.

Novák Katalin arra a paragrafusra hivatkozott, amely szerint „az állampolgárság visszavonható attól, aki magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg”. Az egyes határozatokban csak az érintettek korát és születési helyét ismertették:

  • egy 41 éves zombori férfi,
  • egy 21 éves volóci férfi,
  • egy 47 éves nagyrákóci nő,
  • egy 42 éves boródi nő,
  • egy 64 éves závidfalvai nő,
  • egy 57 éves hmelnyickiji nő
  • és egy 30 éves pancsovai nő.

Ezek a személyek valószínűleg a honosítás lehetőségével éltek vissza, ezért veszítették el a jogszabályok megszegésével szerzett magyar állampolgárságukat. A magyar állampolgárságot egyébként csak a megszerzésétől számított 20 éven belül lehet visszavonni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×