eur:
393.24
usd:
369.43
bux:
66115.42
2024. április 17. szerda Rudolf
Novák Katalin köztársasági elnök, a testület elnöke a Demográfiai Kerekasztal alakuló ülésén a Sándor-palotában 2023. november 6-án. Az államfő által életre hívott Demográfiai Kerekasztal célkitűzése, hogy Magyarország csökkenő népességű országból növekvő népességű országgá tudjon válni.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb hét embertől vette el a magyar állampolgárságot Novák Katalin

Az egyszerűsített honosítás lehetőségével visszaélve szegték meg a jogszabályt.

A köztársasági elnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére döntött úgy, hogy megfosztja a magyar állampolgárságtól a hét személyt – közölte a 24.hu a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.

Novák Katalin arra a paragrafusra hivatkozott, amely szerint „az állampolgárság visszavonható attól, aki magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg”. Az egyes határozatokban csak az érintettek korát és születési helyét ismertették:

  • egy 41 éves zombori férfi,
  • egy 21 éves volóci férfi,
  • egy 47 éves nagyrákóci nő,
  • egy 42 éves boródi nő,
  • egy 64 éves závidfalvai nő,
  • egy 57 éves hmelnyickiji nő
  • és egy 30 éves pancsovai nő.

Ezek a személyek valószínűleg a honosítás lehetőségével éltek vissza, ezért veszítették el a jogszabályok megszegésével szerzett magyar állampolgárságukat. A magyar állampolgárságot egyébként csak a megszerzésétől számított 20 éven belül lehet visszavonni.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Izrael visszacsap, de Joe Biden a választások előtt nem akar újabb konfliktust

Szakértő: Izrael visszacsap, de Joe Biden a választások előtt nem akar újabb konfliktust

Biztosan lesz izraeli válaszcsapás – mondta az InfoRádió GeoTrendek című műsorában László Dávid, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzője, külpolitikai újságíró. Szerinte azonban nyílt háború nem várható a két ország között, az újraválasztására készülődő Joe Biden amerikai elnök ugyanis ezt nem támogatná.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×