eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Novák Katalin köztársasági elnök, a testület elnöke a Demográfiai Kerekasztal alakuló ülésén a Sándor-palotában 2023. november 6-án. Az államfő által életre hívott Demográfiai Kerekasztal célkitűzése, hogy Magyarország csökkenő népességű országból növekvő népességű országgá tudjon válni.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb hét embertől vette el a magyar állampolgárságot Novák Katalin

Az egyszerűsített honosítás lehetőségével visszaélve szegték meg a jogszabályt.

A köztársasági elnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére döntött úgy, hogy megfosztja a magyar állampolgárságtól a hét személyt – közölte a 24.hu a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.

Novák Katalin arra a paragrafusra hivatkozott, amely szerint „az állampolgárság visszavonható attól, aki magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg”. Az egyes határozatokban csak az érintettek korát és születési helyét ismertették:

  • egy 41 éves zombori férfi,
  • egy 21 éves volóci férfi,
  • egy 47 éves nagyrákóci nő,
  • egy 42 éves boródi nő,
  • egy 64 éves závidfalvai nő,
  • egy 57 éves hmelnyickiji nő
  • és egy 30 éves pancsovai nő.

Ezek a személyek valószínűleg a honosítás lehetőségével éltek vissza, ezért veszítették el a jogszabályok megszegésével szerzett magyar állampolgárságukat. A magyar állampolgárságot egyébként csak a megszerzésétől számított 20 éven belül lehet visszavonni.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×