eur:
394.06
usd:
363.51
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Fényfüzérekkel feldíszített ünnepi „fényvillamos” a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. december 5-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Jön a FényHÉV, utána a többi feldíszített jármű

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán - közölte a MÁV Zrt..

Azt írták, az idei adventi időszakban a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START balatonfenyvesi kisvasútja is különleges járművekkel várja az utasokat, továbbá a MÁV-START két hétvégén is útnak indítja az Advent EuroCity járatát Budapest és Bécs között.

A tájékoztatás szerint a pénteken induló nosztalgia szerelvényt normál díjszabás szerinti jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni. A különleges szerelvény a HÉV-vonal minden állomásán megáll. A zöld vonat december 6-án, szerdán, délután három alkalommal Mikulás HÉV-ként indul útnak. A Mikulás HÉV egy vonatos utazással egybekötött rendezvény, valódi Mikulással, éneklő rénszarvasokkal és sok-sok ajándékkal. A H5-ös HÉV vonalán közlekedő Mikulás HÉV járatokra 3000 forintért részvételi jegyet kell váltani. A FényHÉV és a Mikulás HÉV pontos menetrendje és a jegyvásárlás menete megtalálható a MÁV-HÉV weboldalán - ismertették.

December 6-án, Mikulás napján a Volánbusz is várja a retró járművek és az adventi hangulat kedvelőit a 18 órakor kezdődő városnéző programján. Idén különleges jármű, a 70 esztendős Ikarus 30-as "Nejlon Piroska" viszi majd az utasokat. Az ünnepi díszbe öltöztetett jármű a teljes adventi időszakban - december 2-23. között - megtekinthető lesz a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán. A Mikulás-napi kirándulás mellett a nosztalgia autóbusz négy szombaton, december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án 14 órakor a fővárosi Népliget autóbusz-állomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba szállítja az érdeklődőket, akik forró csokoládét kortyolgatva élvezhetik a tárlatvezetést. Az autóbusz 17 órára érkezik vissza a Népligetbe, majd 18 órakor egyórás esti városnézésre indul a Népliget - Üllői út - Nagykörút - Andrássy út - Hősök tere - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Stefánia út - Stadion - Népliget útvonalon. A részletes tudnivalók és jegyváltási információk a Volánbusz honlapján érhetők el.

Mint írták, nemcsak a fővárosban lesz lehetőség különleges járműveken utazni. Szintén

december 6-án indul először útnak a fényvonat a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton.

A közleményben kitértek arra is, hogy a MÁV-START Advent EuroCity járata idén két alkalommal, december 16-án és 23-án közlekedik Budapest és Bécs között, amellyel könnyedén lehet utazni a karácsonyi vásárba.

Fotónk a tavalyi budapesti fényvillamost mutatja.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×