eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hollik István, a KDNP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Módosítaná a gyermekesek szabadságát a KDNP

A törvényjavaslat legfőbb vezérelve a munka és a család közötti összhang - mondják az azt benyújtó kereszténydemokrata képviselők.

Három kereszténydemokrata képviselő, Nacsa Lőrinc, Simicskó István és Hollik István nyújtotta be a törvényjavaslatot "A gyermek után járó pótszabadság biztosításának feltételeivel összefüggésben a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény módosításáról" címmel - írja a 24.hu.

Mint írják, az előterjesztés egyetlen lényegi paragrafusból állna: A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 122. § (4a) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: "(4a) A munkáltató a 118. § (1)-(2) szerinti pótszabadságot és a szülői szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban adja ki,

amelyre vonatkozó igényét a munkavállalónak legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie.”

Eddig így szólt a módosítani kívánt, szabadság kiadásáról szóló törvény: "A munkáltató a szülői szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban adja ki."

A hivatkozott 118. § (1)-(2) nem változna, így egy gyermek után továbbra is kettő, két gyermek után négy, több gyermek után hét nap pótszabadság jár majd. Az is változatlan maradna, hogy a fogyatékos gyermek utáni pótszabadság két nappal nő.

A KDNP-s képviselők január 1-től léptetnék hatályba a módosítást, amellyen a munka és a család közötti összhangot kívánják segíteni a gyermekes családoknál.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×