eur:
380.26
usd:
351.57
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála

Egyéves fennállását ünnepli a Dévai Fogadó

Több ezer menekültnek nyújtott már segítséget a szervezet.

Egyéves fennállását ünnepli a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség által fenntartott, Dévai Fogadó Menekülteket Segítő Közösségi Központ, amelynek célja, hogy a háború vagy más krízishelyzet miatt nehéz helyzetbe került emberek mindennapi életét segítse.

"Anyagi és szellemi, lelki hiányokat töltünk be a menekültek világában. Egy olyan közösségi teret hoztunk létre, ahol a menekülő emberek különböző igényeire komplex válaszokat adunk" – áll a szervezet közleményében.

A Dévai Fogadó tevékenysége az alábbi területekre terjed ki:

  • adományfogadás
  • tanácsadás
  • segélycsomag osztása menekülteknek
  • (re)integráció
  • közösségi tér kialakítása és működtetése
  • közösségi rendezvények lebonyolítása
  • egyéni és csoportos szociális esetkezelés
  • traumakezelést segítő közösségi munka
  • kismama körök és tanfolyamok szervezése
  • nyári tábor szervezése menekült gyerekek részére.

A Dévai Fogadó működése alatt a tanfolyamaink és traumakezelő foglalkozásain 976 fő vett részt. Az új társadalmi környezetbe való beilleszkedés egyik legfontosabb eleme a nyelvismeret, ennek szellemében az angol és magyar nyelvtanfolyamokon, korrepetálásokon további 256 fő jutott hasznos tudáshoz.

Meleg ételt osztottak 4200 rászorultnak, ételutalványt 2768, nem élelmiszer jellegű adományt pedig 4480 főnek biztosítottak. Szociális esetkezelő programot pedig csaknem ezer alkalommal szervezett a központ.

A menekült gyerekeknek szervezett nyári táborban 84 kisgyermek vett részt.

Nagy eredményként könyveli el a szervezet, hogy megnyitotta a Játékkuckóját. A fejlesztés az UNICEF és a főváros partneri együttműködésének keretében, az önkormányzat pénzügyi támogatásából valósult meg.

"Dévai Fogadó Menekülteket Segítő Közösségi Központ a jövőben is azért dolgozik, hogy a rászorultakat az önálló életvezetés képességének visszaszerzése felé indítsa el" – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×