eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A felújított balmazújvárosi Semsey-kastély 2013. december 5-én. A kastélyt 405 millió forintból újították fel.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Több száz dolgozó fizetésével tartozik egy magyar város, közbelép a főispán

A képviselő-testület a belső feszültségek miatt döntésképtelen, ezért nagyon súlyos helyzetbe került a település.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy nagy a baj Balmazújvárosban, a csőd szélére került a város, sok városi alkalmazott nem kapta meg a fizetését, mivel a képviselő-testület hónapok óta nem tudja elfogadni a tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadást.

Négy kormánypárti és két független képviselő akadályozza a tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadás elfogadását. Azt mondják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak róla, pedig többször kértek adatokat a teljes átvilágításhoz.

Hegedűs Péter polgármester nyílt levelet tett közzé a Facebookon arról, hogy dolgozók százainak bérét nem tudja kifizetni a város:

Az Index úgy értesült, emiatt a főispánnak kell módosítania Balmazújváros költségvetését a Kúria Önkormányzati Tanácsának rendelete szerint, mert a város a képviselő-testületen belüli ellentétek miatt erre képtelen volt. Hegedüs Péter szerint az önkormányzatnak körülbelül 600 millió forintja van visszatartva, és emellé van 300 millió forintnyi kifizetnivalójuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×