eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A felújított balmazújvárosi Semsey-kastély 2013. december 5-én. A kastélyt 405 millió forintból újították fel.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

A csőd szélén lavíroz Balmazújváros, már béreket sem fizetnek

Nagy a baj a Hajdú-Bihar vármegyei városban, a helyzet miatt már egy komplett kiszolgáló osztály felmondott a polgármesteri hivatalban.

Nem tudják november tizedikén kifizetni a béreket a Balmazújvárosi önkormányzatnál - adta hírül a 24.hu az ATV értesülései alapján. A közgyűlés legutóbb sem szavazta meg a város költségvetését, most pedig elfogyott a pénz, nincs miből utalni a fizetéseket. A csatorna információi szerint már egy teljes kiszolgáló osztály felmondott a polgármesteri hivatalban. Az ATV úgy tudja, az önkormányzat a fűtés- és villanyszámlát sem tudja már fizetni.

A fizetési nehézségek oka, hogy a városházán politikai csatározások folynak.

Hónapok óta késik Balmazújváros működéséhez szükséges két rendelet elfogadása, ezért fenyegeti csőd a települést a portál szerint.

Mint írják, négy kormánypárti és két független képviselő akadályozza a tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadás elfogadását. Azt mondják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak róla, pedig többször kértek adatokat a teljes átvilágításhoz.

Szerintük hitelből ki lehetne fizetni a dolgozókat.

Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere korábban úgy nyilatkozott, ha november 3-ig nem születik döntés, több száz városi dolgozó bérének kifizetése maradhat el, mert a város nem fér hozzá az államkincstári forrásokhoz. Úgy véli, a képviselők őt akarják megbuktatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×