eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rakétaindító konténer (j) és légvédelmi radar a NASAMS légvédelmi rakétarendszer átadásán a győri Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában 2023. október 26-án.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Kilövik az új magyar NASAMS-rendszer rakétáit

A Leopárdok a vízi átkelést gyakorolták a nemzetközi NATO-hadgyakorlaton.

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred MISTRAL alegységei mellett a két hete ünnepélyesen átadott NASAMS légvédelmi rakétarendszere is bekapcsolódik az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlatba - írta a honvedelem.hu.

A rakétaüteg katonái már "bevagonírozták" a technikai eszközöket a győri laktanyában.

Az új felszín-levegő rakétarendszerrel az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi hadgyakorlata során

hajtanak majd végre "légvédelmi rakéta oltalmazási" feladatot hétfőtől Hajdúhadházon.

A honlapon közölték azt is, hogy az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred tartalékos katonái is elkezdték felkészülésüket az Adaptive Hussars 2023 hadgyakorlatra.

A 101. Területvédelmi Zászlóalj katonái Békéscsabán forgalomszabályozó képzéssel, általános lőkiképzéssel, valamint a segítségnyújtás gyakorlásával készülnek a hadgyakorlatra.

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred és az MH Klapka György 1. Páncélosdandár. Leopard 2 A4HU harckocsikkal gyakorolta a vízi átkelést Újmajorban.

A dinamikus mozgást és átcsoportosítást igénylő gyakorlati szituáció szerint a hátország egyik fontos útvonala a zord időjárás áldozatául esett, ezért a Leopard harckocsik nem tudták megközelíteni célállomásukat. A műszaki szakasz ekkor biztosította a vízi átkelést, így a tankok folytatni tudták az előrenyomulást, hogy végül elfoglalják a kijelölt védelmi terepszakaszt - írták.

A honlapon idézték Patak Péter őrnagyot, a tatai páncélosdandár Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóalj törzsfőnökét, aki azt mondta: arra készülnek fel, hogy a Magyarországra telepített NATO-képességeket a magyar képességekkel együtt összekovácsolják, és ezzel biztosítják a későbbi sikeres feladat-végrehajtásokat.

Kiró Szilvia Kinga hadnagy, a műszaki ezred szakaszparancsnoka a vízi átkeléssel kapcsolatban közölte: tereprendezés után azt gyakorolták, mennyi idő alatt tudják "letenni a hidat".

Megjegyezte, a hadgyakorlat javítja az állomány reakcióidejét és képességét, valamint kiváló lehetőség arra, hogy az összes technikai eszközükkel gyakoroljanak és a közös munka során összekovácsolódjanak más fegyvernemmel is - olvasható a honvedelem.hu oldalon.

A honvedelem.hu felhívták a figyelmet arra, hogy

megnövekedett közúti forgalomra kell számítani keddig,

mert a tatai dandár a hadgyakorlat keretében haditechnikai eszközeinek közúti átcsoportosítását hajtja végre.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×