eur:
395.9
usd:
369.56
bux:
70647.04
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Penny

Bajba kerülhet, ha nem vásárol be időben: mutatjuk az üzletek nyitvatartását a hosszú hétvégén

Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb áruházlánc zárva lesz október 23-án, hétfőn.

Október 23-a ugyan munkaszüneti nap, a kisebb, nonstop nyitva tartó boltok, a legtöbb benzinkút, bizonyos vendéglátóhelyek, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, az újságosok, az édességboltok és egyes trafikok hétfőn is várják a vásárlókat, vendégeket.

A legtöbb áruházlánc azonban zárva lesz október 23-án, így a Tesco, az Auchan, a Spar, az Aldi, a Penny, a Lidl és a Metro is, vagyis érdemes időben bevásárolni a hosszú hétvégére.

A Penny közleménye szerint üzleteik október 22-én, vasárnap a szokásos nyitvatartás szerint üzemelnek, majd egy napra bezárnak, keddtől viszont újra a szokásos rend szerint várják a vásárlókat. Már azt is jelezték, hogy november 1-jén, szerdán is zárva lesznek az áruházaik. A Penny tudatos és fenntartható fogyasztásra hívja fel a figyelmet, és arra kér mindenkit, hogy csak annyi romlandó élelmiszert vásároljon, amennyire valóban szüksége van.

A startlap.hu összegzéséből kiderül, hogy a CBA legtöbb boltja is zárva tart a nemzeti ünnepen, előtte és utána a szokásos nyitvatartási idő lesz érvényben. Ugyanakkor érdemes időben tájékozódni, ugyanis

nem kötelezték egységes nyitvatartási rendre az összes CBA-üzletet, így könnyen előfordulhat, hogy egyes áruházaik nyitva lesznek október 23-án is.

A Coop- és a Real-üzletek esetében szintén nincs egységes kikötés a hétfői nyitva- vagy zárvatartással kapcsolatban, mivel a franchise-hálózatoknál nincs kötelezően elvárt nyitvatartási rend, vagyis nem kizárt, hogy egyes boltok a nemzeti ünnep napján is fogadják majd a vásárlókat.

A Spar és az Interspar üzleteiben sem lehet vásárolni hétfőn. Az OMV SPAR expressz üzletek egy része ugyanakkor nyitva tart október 23-án is. További fontos információ, hogy a benzinkutakhoz tartozó üzleteik jelentős többsége éjjel-nappal nyitva lesz. Azokon a helyeken, ahol a benzinkút sem fog üzemelni, a Spar üzletei is zárva lesznek. Az aktuális nyitvatartás miatt érdemes felkeresni a Spar honlapját.

A többi áruházlánc az alábbiak szerint lesz nyitva vasárnap:

  • a Tesco hiper- és szupermarketei, valamint expressz üzletei eltérő időpontban, de nyitva tartanak;
  • a Metro legtöbb áruháza 8:30 és 18:30 óra között tart nyitva;
  • az Aldi üzleteinek jelentős része 7 órától 19 óráig lesz nyitva, azaz a hétköznapi nyitvatartáshoz képest hamarabb zárnak;
  • a Lidl áruházai szintén rövidebb nyitvatartással, jellemzően 7 és 19 óra között várják a vásárlókat;
  • az Auchan legtöbb üzlete 8 órakor nyit és jellemzően 20 órakor zár majd.

A hosszú hétvégén módosul a MÁV és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje, valamint a HÉV vonalain is lesznek változások, a részletekről ebben a cikkünkben olvashatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×