eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik épülete a főváros II. kerületében, a Bem József térnél. Az épületegyüttes ezen része eredetileg 1912-ben Baumgarten Sándor terve alaján lakóháznak épült, amit 1995-ben átalakítottak. Ekkor a pinceszintjén találták meg a Kakas bástyát, amelynek restaurált maradványai a bejárati csarnoka padlózata egy részének üveg kialakításán keresztül láthatóak. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Palesztinbarát tüntetés lehet pénteken Budapesten

Lapértesülések szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium terveznek demonstrációt, megerősítették a zsidó intézmények védelmét.

A Hamász volt vezetője, Khaled Meshaal tüntetésekre szólította fel a muszlim világot a palesztinok támogatására és arra, hogy a szomszédos országok népei csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz. A demonstrációkat péntekre hirdette meg.

A Hetek című lap írt elsőként arról, hogy Budapesten is terveznek tüntetést, pénteken 16 órára a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé. A vg.hu megkérdezte a BRFK-t, hogy engedélyezi-e a demonstrációt, de a rendőrség még nem adott választ.

Az Index megkeresett magyarországi zsidó szervezeteket, és Megyeri Jonathán, az EMIH kommunikációs igazgatója közölte: "A hazai rendvédelmi szervekkel és hatóságokkal szoros együttműködésben iskoláink, zsinagógáink és más intézményeink a korábbinál is szigorúbb, állandó fegyveres védelmet kaptak. Sajnos az elmúlt napokban több gyanús eset is volt, melyek mindegyikét a rendvédelmi szervek és biztonsági szolgálataink hathatós segítségével sikerült azonosítani és azokkal szemben kellő hatékonysággal eljárni." Egyben jelezte, arra kérik a magyar hatóságokat, ne engedélyezzék a palesztinbarát demonstrációt.

A portál érdeklődésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte: "A terrorizmus elfogadhatatlan, Magyarország Izrael mellett áll."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×