eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik épülete a főváros II. kerületében, a Bem József térnél. Az épületegyüttes ezen része eredetileg 1912-ben Baumgarten Sándor terve alaján lakóháznak épült, amit 1995-ben átalakítottak. Ekkor a pinceszintjén találták meg a Kakas bástyát, amelynek restaurált maradványai a bejárati csarnoka padlózata egy részének üveg kialakításán keresztül láthatóak. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Palesztinbarát tüntetés lehet pénteken Budapesten

Lapértesülések szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium terveznek demonstrációt, megerősítették a zsidó intézmények védelmét.

A Hamász volt vezetője, Khaled Meshaal tüntetésekre szólította fel a muszlim világot a palesztinok támogatására és arra, hogy a szomszédos országok népei csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz. A demonstrációkat péntekre hirdette meg.

A Hetek című lap írt elsőként arról, hogy Budapesten is terveznek tüntetést, pénteken 16 órára a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé. A vg.hu megkérdezte a BRFK-t, hogy engedélyezi-e a demonstrációt, de a rendőrség még nem adott választ.

Az Index megkeresett magyarországi zsidó szervezeteket, és Megyeri Jonathán, az EMIH kommunikációs igazgatója közölte: "A hazai rendvédelmi szervekkel és hatóságokkal szoros együttműködésben iskoláink, zsinagógáink és más intézményeink a korábbinál is szigorúbb, állandó fegyveres védelmet kaptak. Sajnos az elmúlt napokban több gyanús eset is volt, melyek mindegyikét a rendvédelmi szervek és biztonsági szolgálataink hathatós segítségével sikerült azonosítani és azokkal szemben kellő hatékonysággal eljárni." Egyben jelezte, arra kérik a magyar hatóságokat, ne engedélyezzék a palesztinbarát demonstrációt.

A portál érdeklődésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte: "A terrorizmus elfogadhatatlan, Magyarország Izrael mellett áll."

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×